Successos

Almenys un mort en atac en una escola professional a Finlàndia

L’autor dels fets ha atacat un professor i diversos alumnes amb una espasa abans de fugir

La policia l’ha detingut després de disparar-li en dues ocasions

Almenys una persona ha mort i deu més han resultat ferides aquest dimarts en un atac amb arma blanca que ha tingut lloc en un centre de formació professional de Kuopio, en el centre de Finlàndia, segons informen mitjans locals. El presumpte agressor ha estat detingut després de ser ferit per la policia finlandesa i els ferits han estat traslladats a diversos centres hospitalaris.

L’escola de formació professional on ha tingut lloc l’atac, està situada a l’interior d’un centre comercial a uns quatre quilòmetres al sud del centre de Kuopio.

Segons diversos mitjans locals, l’agressor estava armat amb una espasa i va entrar en una de les aules de l’escola professional, on va ferir al professor i a diversos estudiants. La major part dels joves van aconseguir fugir i van alertar als companys d’altres aules, els quals també van poder posar-se fora de perill abans que arribés la policia, segons els testimonis.

Un dels estudiants que van poder fugir ha explicat al diari “Iltalehti” que l’agressor va entrar en la classe amb una bossa allargada, de la qual va treure una espasa amb la qual va atacar al professor. Altres mitjans locals afirmen que l’agressor va tractar d’escapar pels passadissos del centre comercial armat amb l’espasa i es va enfrontar a diversos agents de policia, que el van disparar dos cops abans d’aconseguir reduir-lo.

L’agressor seria un dels deu ferits ingressats en centres hospitalaris de Kuopio, dels quals dos es troben en estat greu. Segons un altre testimoni, l’agressor seria un dels estudiants de l’escola professional on s’han produït els fets.

“L’acte violent en el col·legi professional Savo de Kuopio és espantós i totalment condemnable. En el meu nom i en el de tot el Govern, faig arribar les condolences a tots els familiars”, ha escrit a Twitter el primer ministre finlandès, Antti Rinne.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia