Successos

Querella per malversació contra un funcionari de Caldes de Malavella

El funcionari de l’Ajuntament es dedicava a cobrar taxes i impostos municipals i, presumptament, s’hauria endut deu mil euros aquest últim any

La fiscalia va presentar ahir una querella contra un funcionari de l’Ajuntament de Caldes de Malavella per malversació de diners públics. El treballador, que s’encarregava de cobrar taxes i impostos municipals, s’hauria anat quedant diners de cobraments en efectiu. Segons fonts properes al cas, i tal com avança l’ACN, el funcionari va desviar de les arques municipals 10.053 euros i, un cop reconeguda la culpabilitat, va tornar 2.300 euros i va ser suspès de les seves funcions.

L’Ajuntament va detectar el forat al desembre i va portar el cas a la fiscalia, que va obrir diligències d’investigació i va acabar portant el cas als jutjats de Santa Coloma de Farners pels indicis de delicte. Ara la fiscalia sol·licita al jutjat que iniciï el procediment per la via del tribunal del jurat i citi a declarar el funcionari com a investigat i prengui declaració com a testimonis als responsables d’intervenció i tresoreria, i també a l’alcalde. Paral·lelament, l’Ajuntament també ha encarregat una auditoria per esbrinar la magnitud dels fets i si ja ho havia fet prèviament.

Malversació detectada

L’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, va avançar que, mentre treballaven en el pressupost municipal del 2020, es van adonar que “hi havia coses que no lligaven”. Van veure, aleshores, que no coincidien els ingressos reals que hi havia en l’abonament de la taxa de terrasses. Així van descobrir que el funcionari “falsificava documents” i que, quan els veïns anaven a l’Ajuntament per pagar taxes en efectiu, marcava com que havien abonat els diners, però en realitat se’ls quedava. El treballador va confessar al·legant que “tenia problemes econòmics”.

Cobraments en efectiu

Arran d’aquest cas, el consistori ha decidit eliminar el pagament en metàl·lic de qualsevol taxa o impost. Tot i que l’alcalde afirma que ja s’havia plantejat fer-ho anteriorment, no ho havien fet perquè “hi ha molta gent, sobretot gent gran, que ve a pagar coses amb diners a l’ajuntament”. A partir d’ara, doncs, només es podrà efectuar el pagament amb la targeta de crèdit o per transferència bancària.

LES XIFRES

10.053
euros
són els que, presumptament, el funcionari hauria desviat de les arques municipals l’últim any.
2.300
euros
són els que el funcionari ja ha retornat, un cop va reconèixer ser l’autor dels fets de què se l’acusa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia