Successos

Una setantena de carreteres, afectades pel temporal

Les esllavissades obliguen a tallar aquesta tarda l’N-230 al Pont de Suert i l’LP-7041 entre Soses i Aitona

A les comarques gironines és on hi ha més incidències

Una setantena de trams de la xarxa viària catalana estan afectats pels efectes de la pluja, el vent, la neu o la caiguda d’objectes derivats del temporal Gloria que assota Catalunya, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

Un total de 37 vies estan tallades per inundacions, esllavissades, obstacles a la via i vent. En altres vies la circulació està alterada perquè hi ha algun carril inhabilitat per aquestes mateixes causes. A banda, és obligatori l’ús de cadenes a 19 trams de la xarxa viària.

En concret, hi ha afectacions a 68 trams de carreteres arreu del país. Les comarques de Girona són les més afectades, amb 34 trams, seguides de les barcelonines (20), les de Lleida (8) i Tarragona (6).

Aquesta tarda ha quedat tallada l’LP-7041 entre Soses i Aitona per una esllavissada i també l’ N-230 al Pont de Suert.

Al Brull (Osona), una esvoranc a la carretera BV-5301 talla completament l’accés a Collformic i a les masies de la zona, on hi viuen 17 persones. Segons ha explicat l’alcalde, Ferran Teixidó, els veïns, entre els quals hi ha un nen d’un any i un matrimoni d’edat avançada, no tenen cap forma de comunicar-se, ja que l’altra via d’accés, pel costat del municipi del Montseny, també està tallada per diverses esllavissades i no es preveu que aquesta banda pugui quedar oberta, com a mínim, fins demà. Al Montseny un centenar de veïns han quedat incomunicats.

Alteracions al ferrocarril

Quatre línies ferroviàries funcionen de manera alterada aquest dimecres a la tarda pels efectes del temporal Gloria.

El servei de la línia R1 està interromput entre Arenys i Maçanet. Entre d’altres motius, el riu Tordera ha malmès de forma important el pont que comunica Malgrat i Blanes, un sinistre que es trigarà entre sis i nou mesos a resoldre. A més, entre l’Hospitalet i Arenys circula un tren per hora i sentit sense aturada a Premià de Mar en sentit nord, a causa dels danys que el fort onatge ha causat a l’estació d’aquest últim municipi.

En paral·lel, el servei està suspès en les línies RG1 i R11. A l’R2 Nord el servei està interromput entre Sant Celoni i Maçanet, i entre Granollers i Sant Celoni hi ha un servei llançadora en tren.

Finalment, a l’R3 només es presta servei entre la Garriga i Barcelona. Els trens no circulen cap a Puigcerdà per acumulació d’aigua, arbres sobre la via i esllavissades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia