Successos

Indicis contra el sospitós del crim d’Helena Jubany

L’advocat de la família demana al jutjat de Sabadell que es reobri el cas de l’assassinat del 2001

Es proposa que ho investiguin els Mossos d’Esquadra

El lletrat Benet Salellas ha presentat un escrit al jutjat número 3 de Sabadell demanant formalment la reobertura del cas de la mort d’Helena Jubany, la bibliotecària de Sentmenat de 27 anys que el 2001 va morir assassinada, llençada drogada i inconscient des d’un terrat, a Sabadell. Salellas, que actua en representació de la família Jubany, proposa que s’encarregui la investigació del cas als Mossos d’Esquadra, ja que actualment són la policia desplegada al territori, agafant el relleu de la Policía Nacional, que va investigar el cas llavors i que tenien un sospitós, Santiago Laiglesia, que no van arribar a detenir mai perquè els ho va impedir el jutge instructor d’aquell moment, tal com va explicar un agent de la investigació al capítol del programa Crims dedicat al cas Jubany.

Per convèncer el jutjat perquè reobri la causa, el representant de la família ha aportat elements que desmunten les coartades que va esgrimir en el seu moment Santiago Laiglesia, que vivia al mateix pis que Montserrat Careta, la noia que va ser empresonada pel crim i que es va suïcidar a la presó. En aquest pis és on, segons tots els indicis, va estar Helena Jubany, drogada, des que va desaparèixer, un divendres, fins que la van llençar inconscient però viva des del terrat de l’edifici. Tant Helena Jubany com Montse Careta i Santiago Laiglesia eren membres de la Unió Excursionista Sabadell.

Les accions encaminades a fer reobrir la causa les van presentar públicament davant dels jutjats de Sabadell el lletrat Salellas, el germà de la víctima Joan Jubany i Maria Argudo, portaveu del grup impulsor del manifest sabadellenc que ha lluitat perquè es faci justícia en el cas de la mort de la jove.

El jutjat té un any i mig per reprendre les investigacions, abans que el cas no prescrigui.

LA XIFRA

18
mesos
té la justícia per investigar el cas, abans que no prescrigui, segons la llei estatal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia