Successos

La infanticida de Girona afronta la pena de presó permanent revisable

Tot i que la dona tenia diagnosticat un trastorn bipolar, els perits diuen que va matar la nena seguint una pauta i un ordre d’execució premeditat

El fiscal Enrique Barata ja té enllestit l’escrit d’acusació contra Maria Àngels Freixas, la veïna de Girona que el passat 30 de desembre va matar la seva filla de deu anys, adormint-la primer amb una sobredosi de pastilles i ofegant-la després a la banyera. El fiscal la considera autora d’un delicte d’assassinat i proposa que se li imposi la pena de presó permanent revisable, tal com preveu l’article 140.1 del Codi Penal, en els casos que les víctimes siguin menors de 16 anys. El fiscal li aplica la circumstància agreujant de parentiu i una d’atenuant de confessió. La dona, després d’ofegar la nena a la banyera va enviar un missatge de Messenger a un amic virtual en què anunciava que havia matat la filla, després també ho va confessar a un veí i quan van arribar, els Mossos, el fiscal i la jutgessa, no va fer cap intent d’amagar el seu acte homicida. El crim es va perpetrar a l’habitatge de la mare al número 28 de la ronda Ferran Puig de Girona.

Tot i que la dona tenia diagnosticat un trastorn bipolar i que havia estat temporades ingressada en un centre psiquiàtric, els perits judicial i penitenciaris que l’han avaluat a partir de la comissió de l’assassinat han considerat que en el moment dels fets no tenia cap brot ni simptomatologia que fes reduir les seves facultats volitives, de manera que era coneixedora del que feia. Els perits han considerat que va planificar la mort de la nena –va comprar pastilles a diferents farmàcies perquè no es veiés que en comprava en excés– i va seguir un ordre d’execució premeditat.

LA XIFRA

10
anys
tenia la víctima, que aquell dia era amb la mare, que estava separada del seu pare

LA DATA

30.12.19
La mare
va matar la seva filla ofegant-la a la banyera després d’adormir-la amb pastilles

Vuitanta pastilles i un missatge

“Hola Albert, he matat la meva filla”, és el missatge que Maria Àngels Freixas va enviar al seu amic virtual Albert Soler a les 14.18 h del 30 desembre del 2019. El receptor primer va dubtar. “No és broma. Primer pastilles per dormir i després afogada banyera. D’aquí a una estona aviso vwi que és policia.” I era cert. Quan la comitiva els sanitaris i la policia van arribar al pis la nena era a la banyera i no se la va poder reanimar. I a l’escenari s’hi van trobar blísters buits amb capacitat per a 80 pastilles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia