Successos

Sant Cugat estudia presentar una querella contra Millet per haver malmès la imatge del municipi

L'alcalde assegura que no s'ha sentit mai pressionat a l'hora d'adjudicar una obra

Els serveis jurídics de l'Ajuntament de Sant Cugat han confirmat que hi ha motius per presentar una querella, segons assegurava ahir l'alcalde, Lluís Recoder. Amb tot, l'Ajuntament està en espera de saber si es confirma judicialment la informació publicada ahir per El Periódico, per presentar una querella contra Fèlix Millet per haver malmès la imatge del municipi. Aquesta decisió sorgeix després que ahir el rotatiu català publiqués la possibilitat que l'expresident del Palau de la Música hagués cobrat una comissió de l'empresa Ferrovial per les obres de construcció del pavelló de Sant Cugat. Segons el diari, entre la documentació intervinguda als ordinadors del Palau de la Música hi ha una carta de Millet a un directiu de Ferrovial per parlar sobre l'adjudicació de l'obra del pavelló. En un altre document, datat el mateix dia, 30 de maig del 2002, es fa un càlcul d'un 4% sobre el cost d'adjudicació de l'obra, que va ser de 4.196.019 euros. Aquest 4% es distribueix, en la documentació trobada, entre un 2,5% (104.400 euros) i un 1,5% (62.640 euros), els mateixos percentatges que es van trobar en un altre document sobre les obres relacionades amb la Ciutat de la Justícia, si bé en aquesta obra Millet va designar els destinataris dels percentatges: un 2,5% per al finat Carles Torrent, llavors responsable de les finances de Convergència, i un 1,5% per al Palau.

L'alcalde de Sant Cugat va confirmar ahir que era el primer sorprès per la informació publicada i va assegurar que l'adjudicació de les obres del pavelló es va fer amb totes les garanties legals i a través d'un concurs públic en què conjuntament amb Ferrovial-Agroman es va presentar una segona empresa, Bastir, per un preu molt similar. Recoder va dir: «Mai [ni ell ni cap membre dels seus governs des que el 1999 va ser escollit alcalde] ens hem sentit pressionats per ningú a l'hora d'adjudicar a una empresa qualsevol obra municipal.» L'alcalde també va confirmar que no havia mantingut cap mena de contacte ni amb Millet ni amb persones responsables del Palau de la Música.

Per la seva banda, els grups municipals a l'oposició (PSC, ICV i ERC) van emetre ahir sengles comunicats en què els socialistes demanen la convocatòria d'un ple extraordinari per aclarir la informació i ICV que se'ls faciliti una llista de totes les adjudicacions d'obres municipals des del 1999 que hagin sobrepassat un 20% el preu de l'adjudicació del concurs. Els republicans insten l'Ajuntament a presentar-se com a part en cas de judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia