Successos

Jutgen la mare que va ofegar la filla a Girona

El fiscal li demana presó permanent i el pare de la nena, 20 anys de presó

Un jurat popular comença a jutjar a partir de demà a l’Audiència de Girona Maria Àngels Freixas, la veïna de Girona que el 30 de desembre del 2019 va ofegar a la banyera la filla de deu anys després d’adormir-la amb una sobredosi de fàrmacs. La infanticida ha demanat de declarar al final del judici, un cop escoltats els testimonis i les pericials, un dret que actualment reconeix la llei als acusats.

El fiscal, Enrique Barata, considera Freixas autora d’un delicte d’assassinat i proposa que se li imposi la pena de presó permanent revisable, tal com preveu l’article 140.1 del Codi Penal, en els casos que les víctimes siguin menors de 16 anys. El fiscal li aplica la circumstància agreujant de parentiu i una d’atenuant de confessió. L’acusació particular, que exerceix Josep Duran, pare de la nena assassinada, a través del lletrat Òscar Ballester, demana que Freixas sigui condemnada a vint anys de presó, admetent-li una circumstància atenuant per alteració mental. I la defensa de Freixas, que exerceix el lletrat David Muñoz, demana l’absolució per aplicació d’un eximent complet per alteració mental, o alternativament demana que se li apliqui un eximent incomplet i, si no, un d’atenuant, que li rebaixi la pena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia