Successos

CRIMS

La marihuana, darrere del cas del cadàver al maleter de Roses

La casa ocupada on, segons tots els indicis, va ser assassinat Abdelililah Harbil, l’home trobat mort dins del maleter del seu cotxe a Roses, també era un punt de cultiu de marihuana. La marihuana, que Harbil cultivava en dues habitacions, o els diners que n’havia obtingut es perfilen com el mòbil del crim, que la investigació atribueix als dos companys d’habitatge de la víctima: Outman Haouachi, empresonat des de divendres, i Achraf Laghdas, el sospitós principal que va ser empresonat ahir. Laghdas, que s’havia amagat a Martorell a casa d’un oncle, ja va ser condemnat a 17 anys de presó per un assassinat perpetrat el 2003 a Empuriabrava, i ara estava evadit de la presó i amb una ordre de recerca i detenció. En la seva declaració, ahir, davant del jutge, només va voler respondre a una pregunta del seu advocat per assegurar que ell no havia matat ningú. Però alguns indicis l’incriminen: una empremta seva en sang a la bossa que embolicava el cadàver, les imatges d’una càmera que el va captar quan conduïa el cotxe de la víctima quan suposadament ja hi havia el cos a dins. La investigació indica que Harbil estava estirat quan va ser atacat a cops de destral al cap i a ganivetades.

La investigació, dirigida pel jutjat número 5 de Figueres, el fiscal Enrique Barata i els Mossos, indica que el crim s’hauria perpetrar entre els dies 2 i 5 d’abril, molt probablement el dia 2, a la casa del carrer La Selva número 38 de la urbanització Mas Boscà de Roses, que la víctima i els dos detinguts ocupaven. Els Mossos van comprovar que una cortina de bany que embolicava el cadàver trobat al maleter faltava de la casa i també coincidien els trossos de llençol i de cobrellit de la casa que tapaven el cos. I ara s’està comprovant si un sac d’escombraries de color negre que tapava la part superior del cos es correspon amb la numeració amb les bosses que encara hi havia a la casa, on també es van trobar molts senyals de sang, tot i que es veia que havien netejat. El que falta per trobar és la destral o el tallant de carnisser que va servir per colpejar la víctima al cap, i tampoc s’ha trobat la marihuana que, segons es va comprovar, es cultivava en dos dormitoris de la casa, mentre els seus inquilins dormien amb matalassos al terra del menjador. El que tenen clar els investigadors és que la marihuana desapareguda o els diners de la seva venda van ser el mòbil del crim. Tot i que la investigació assenyala Laghdas, que va fugir després del crim, com a principal sospitós de l’assassinat, es considera que Outman Haouachi també hi està plenament implicat. Va ser ell la persona que va obrir el maleter del cotxe davant del germà de la víctima, que anteriorment ja havia trobat el vehicle aparcat a carrer Bernat Metge de Roses i havia comprovat que no era a dins. Haouachi li va dir que era mort abans que es veiés que hi havia un cos, ja que estava ben cobert amb roba i bosses. Un indici que sabia que hi era. En la seva declaració al jutjat, Haouachi va explicar que el dia 2, després de fer la migdia, va sortir a comprar tabac i que quan va tornar, al cap d’una hora, es va trobar que Lagdhas estava netejant sang a la casa i que aquest li va dir que havien entrat uns individus que havien atacat Abdelililah Harbil i que aquest havia agafat un pal i havia corregut darrere dels intrusos, que van fugir, i que no havia tornat. Haouachi, que es va quedar a la casa, i Lagdhas, que va fugir, van mantenir contacte telefònic després de la troballa del cadàver.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia