Successos

Investigada per haver amagat la filla onze anys

Se la va endur per impedir que el pare la veiés i ara s’ha presentat al jutjat

Un jutjat de Santa Coloma investiga una mare per sostracció de menors per haver-se endut la filla i impedir que el pare la veiés durant 11 anys. Quan va desaparèixer, la nena tenia 4 anys. Des d’aleshores han viscut en un poble d’Extremadura fins que dimecres passat es van presentar voluntàriament al jutjat. L’advocat del pare, Ernest Plaja, afirma que l’home ha viscut tots aquests anys amb “l’angoixa de no saber si la filla era viva o morta”. Ara, segons va avançar TV3, el jutjat ha retirat el passaport a la mare i a la nena i els prohibeix sortir de Catalunya. La mare, que també haurà de comparèixer setmanalment al jutjat, sosté que es va endur la nena perquè sospitava que el pare n’abusava sexualment. Aquella denúncia es va arxivar.

El pare no sabia res de la nena des del juny del 2010 quan, segons explica el seu advocat, la mare li va enviar una carta on li deia que la petita estava bé i que ja buscarien la manera perquè la pogués veure. La mare al·legava que els últims cops que havia estat amb el pare, la nena no havia tornat “en bones condicions”.

“Des d’aleshores el pare no ha sabut si la nena era viva o morta”, explica Plaja. L’home va denunciar el cas i el jutjat d’instrucció 4 de Santa Coloma de Farners va obrir diligències prèvies el 15 d’octubre del 2010 per un delicte de sostracció de menors. Onze anys després, i sense previ avís, la mare s’ha personat voluntàriament al jutjat. En la seva declaració va explicar que durant tots aquests anys han estat vivint en un poble d’Extremadura.

L’advocat del pare assegura que la nena no ha estat escolaritzada ni tampoc vacunada. També ha indicat que la dona tenia en vigor una ordre de crida i cerca, però que tot i això va poder renovar el DNI sense que la detinguessin. El jutjat va reclamar que la mare tornés l’endemà amb la filla, que ara té quinze anys. Va declarar que tenia “por” del pare, tot i que va accedir a veure’l. Això sí, reclama posar ella les condicions de les visites. Ernest Plaja afirma que la batalla ara pel pare se centra a poder veure la seva filla, de qui té legalment la guàrdia i custòdia des del 2012. Per això ha presentat una reclamació al jutjat perquè la filla s’estigui amb ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia