Successos

policial

Enxampen sis lladres en plena feina a Campllong

Els Mossos detenen el grup organitzat mentre robava a l'empresa xarcutera La Selva

Els detinguts havien entrat pel sostre i s'enduien material d'acer

La col·laboració ciutadana i una espectacular operació policial va donar ahir els seus fruits amb la detenció de sis lladres que estaven robant en una empresa xarcutera de Campllong. Els fets van tenir lloc cap a la una de la matinada, quan treballadors de l'empresa La Selva van alertar els serveis d'emergència de moviments sospitosos, ja que hi havia uns individus enfilats al sostre de la seva nau. Va ser llavors quan agents dels Mossos d'Esquadra van anar fins al lloc dels fets i van muntar un dispositiu policial que duraria fins a les sis del matí.

La tàctica que van fer servir els Mossos va ser deixar que els lladres anessin sostraient tot el material de la fàbrica que volien carregar. Els lladres van estar treballant hores i hores, i van treure molts quilos de material d'acer inoxidable. Aquest material els treballadors de l'empresa La Selva el fan servir per manipular els aliments i emmagatzemar-los. Els lladres anaven acumulant aquest material vora de la riera de Campllong, per després carregar-lo en un camió que hi havia a l'altra banda, on hi ha un camp de rostoll.

En el moment que els lladres van acabar la feina i es disposaven a endur-se el material, els Mossos d'Esquadra van desplegar els seus efectius i van detenir els sis membres de la banda organitzada. Segons fonts policials, els lladres estaven molt ben organitzats i se sospita que són els autors d'altres robatoris a la zona. Als sis lladres se'ls acusa del delicte de robatori amb força dins de l'empresa. La investigació continua oberta i no es descarta que aquesta banda de lladres organitzada tingués altres ramificacions.

El sistema que van fer servir els assaltants a l'empresa La Selva també s'ha utilitzat en tres empreses més. A l'empresa TCM, de Cornellà del Terri, els lladres van accedir al local a través d'un forat que van fer al sostre de l'edifici. Així mateix, al Celler Perelló, de Vilablareix, també van fer un forat al sostre i van fer malbé una canonada i van inundar el local. A l'empresa L'Ou de l'Estany, de Serinyà, hi van entrar per la teulada i es van endur una caixa forta, un grapat de diners i material informàtic.

En llibertat cinquanta carteristes amb més de 500 detencions

Els Mossos han desarticulat a Barcelona en el darrer mes i mig dues xarxes de carteristes que actuaven en els trams més concorreguts de les línies 3 (estació de Sants fins a passeig de Gràcia) i 4 (Ciutadella i Vila Olímpica) del metro. Els 49 arrestats (34 homes i 15 dones, entre ells alguns menors), d'origen magribí i romanès, estan acusats de 80 infraccions penals en el metro de la ciutat en els darrers mesos, però el seu currículum de delictes és molt més llarg. En total, els detinguts acumulen més de 500 detencions i 650 denúncies penals, i totes per delictes i furts al metro, que en els darrers anys s'ha convertit en territori dels lladres.

Tot i aquest bagatge delictiu, el jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs tots els arrestats perquè la majoria de les infraccions que se'ls imputen són furts, i aquests estan considerats una falta menor, que no requereix l'ingrés preventiu a la presó abans de judici. El jutge també ha tingut en compte que la investigació no ha pogut acreditar l'existència de l'associació il·lícita, un delicte que sí que podria haver comportat l'empresonament dels arrestats per la seva multireincidència.

L'inspector Ramon Grasa, cap dels investigadors dels Mossos de Barcelona, no va poder amagar ahir la seva decepció per la decisió de no empresonar els arrestats –“el jutge és qui decideix”–, però va remarcar que els detinguts no han tornat a actuar ni al metro ni a la demarcació de Barcelona.

Santa Coloma Residencial, incomunicada per telèfon

Sembla que els lladres de coure han tornat a les comarques gironines després de gairebé un mes de treva i per segon dia consecutiu han robat fil telefònic. Aquest cop ha tocar el rebre a Santa Coloma de Farners, concretament a la urbanització Santa Coloma Residencial. El robatori va ser ahir a la matinada a la carretera entre el municipi i la urbanització, i el botí, uns 500 metres de cable telefònic que donava cobertura a unes 400 línies, amb un valor de 6.000 euros. Dijous a la matinada, a Ordis, Borrassà i Madremanya també van resultar afectats per aquesta nova onada de robatoris de cable de coure de les línies telefòniques. Pel que fa al primer cas, els lladres es van endur 600 metres de cable de la carretera N-II entre Vilamalla i Borrassà, amb un valor de 25.000 euros. Aquest robatori va deixar incomunicats els nuclis urbans d'Ordis i Borrassà. En un altre punt del mapa, a la carretera de Bordils, els lladres es van endur 400 metres de cable de coure i van deixar Madremanya incomunicada. Aquest any, els lladres ja s'han endut més de 15 quilòmetres de cable de coure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia