Successos

ROBATORIS

Imputen més robatoris als sis detinguts a Campllong

Les investigacions dels Mossos d'Esquadra indiquen que van participar també en robatoris a altres dues empreses

Els acusats són veïns Badalona

Als sis homes que els Mossos d'Esquadra van detenir la matinada del 23 de juliol passat després de ser enxampats quan robaven a l'empresa xarcutera La Selva, de Campllong, se'ls imputen robatoris efectuats a altres dues empreses. En concret, aquests robatoris són els realitzats en una empresa de Palol de Revardit, Especialitats Elèctriques Escubedo, el 15 de juny passat, i un altre en una indústria de Vilamalla, el 18 de juliol, empresa de la qual no s'ha facilitat la identificació.

En el cas d'aquesta empresa de Vilamalla, els lladres es van veure interceptats per agents dels Mossos a l'autopista AP-7 poc després d'haver efectuat el robatori. Quan els lladres van adonar-se que la policia els volia fer aturar, els ocupants de la furgoneta en què portaven el material robat i un turisme que els acompanyava van fugir i els agents no els van poder localitzar

Posteriors investigacions dels Mossos d'Esquadra han relacionat aquestes persones amb el robatori a l'empresa La Selva, de Campllong, i també amb l'altre efectuat a l'empresa de Palol de Revardit, Especialitats Elèctriques Escubedo.

El forat al sostre

En aquesta empresa els lladres van fer també un forat per accedir a les instal·lacions, igual com a l'empresa de Campllong que hi van entrar pel sostre, i van robar material de coure valorat en uns 15.000 euros. Els lladres es van endur més de 500 bobines de fil de coure, per un valor total de 2.600 euros, i també milers de terminals. Tot plegat amb un pes aproximat de 2.500 quilos. Les càmeres de seguretat van captar la imatge d'alguns dels lladres i el vehicle amb què es movien per la zona.

Mentrestant, els Mossos no donen la investigació per tancada en espera de possibles detencions d'altres persones relacionades amb aquests fets. Els detinguts tots són veïns de Badalona, les seves edats estan compreses entre els 19 i els 34 anys i tenen nombrosos antecedents delicitus.

Un cas espectacular

L'assalt a la xarcuteria La Selva va tenir una certa peculiaritat, ja que es va deixar que els lladres anessin fent la feina durant hores. La col·laboració ciutadana i una espectacular operació policial va donar els seus fruits amb la detenció dels sis autors del robatori. Els fets van tenir lloc cap a la una de la matinada, quan treballadors de l'empresa van alertar els serveis d'emergència de moviments sospitosos, perquè hi havia uns individus enfilats al sostre de la nau. Llavors, els Mossos van muntar un dispositiu que va durar unes cinc hores, fins a les sis del matí.

La tàctica que van utilitzar va ser deixar que els lladres anessin sostraient el material que preveien carregar, acer inoxidable. L'empresa l'utilitza per manipular els aliments i emmagatzemar-los.

Els lladres anaven acumulant el material a prop de la riera de Campllong per carregar-lo després a un camió que ja tenien preparat. En el moment en què els lladres van acabar la feina i ja es disposaven a endur-se el material, els Mossos d'Esquadra van desplegar els seus efectius i van detenir els sis membres de la banda. Fonts policials van indicar llavors que els lladres estaven molt ben organitzats i que ja se sospitava de la seva autoria en altres robatoris de la zona.

El sistema que van fer servir els assaltants també s'ha utilitzat en altres empreses, com per exemple TCM, de Cornellà de Terri, on els lladres van fer un forat al sostre; al Celler Perelló de Vilablareix, on també van foradar-lo, i a l'empresa l'Ou de l'Estany, en què van entrar igualment per la teulada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.