Successos

Boada tanca l'aixeta de les infraestructures a Girona

servei

Considera que amb la construcció de les noves comissaries dels Mossos d'Esquadra les comarques gironines estan prou ben ateses

Obren l'Oficina d'Atenció Ciutadana, a l'antic hospital de Santa Caterina

Tot i assegurar que en qüestions de “seguretat no hi ha crisi”, el secretari general del Departament d'Interior, Joan Boada, va avançar ahir que no hi ha previst construir més infraestructures dels Mossos d'Esquadra a les comarques gironines. El dirigent d'ICV preveu que amb l'edificació de les comissaries de la Jonquera i Salt, les comarques gironines estaran prou ben ateses. Tot i així, també va advertir que estaran “atents” per si hi ha mancances.

Entre aquestes darreres infraestructures que s'han construït hi ha l'Oficina d'Atenció Ciutadana de Girona, situada a la nova seu de la Generalitat de Catalunya a l'antic hospital de Santa Caterina. Els Mossos d'Esquadra van iniciar el servei dilluns, però ahir les autoritats van fer-ne la inauguració oficial. Per Boada, amb la nova oficina “hi guanyen la policia i els ciutadans”. “Tothom estarà més ben atès, amb l'augment de personal amb 25 agents dels Mossos i dos administratius que donen suport als policies”, afirmava el dirigent d'ICV. També destacava que s'ha dedicat personal més preparat a gestionar les denúncies de violència domèstica, les víctimes de la qual seran ateses en cabines individuals. Les noves dependències disposen d'un espai de 479 m² i seran obertes les 24 hores cada dia de l'any. “Aquest edifici és un avenç en qualitat i en proximitat”, assegurava Boada. Unes declaracions que coincideixen amb les del delegat del govern a Girona, Jordi Martinoy, que va destacar la “vocació de servei de ciutadania” dels Mossos d'Esquadra, i que no es pot concebre el concepte de proximitat del nou edifici sense la presència dels agents policials.

479
Són els metres quadrats
de què disposen les instal·lacions del nou edifici dels Mossos d'Esquadra a l'antic hospital de Santa Caterina
24
hores
i tots 365 dies de l'any estarà oberta l'Oficina d'Atenció Ciutadana de Girona, que té accés directe per l'avinguda Jaume I
106
mil euros
és la inversió que ha hagut de fer la Generalitat de Catalunya per posar en funcionament la nova seu policial

Primer pas per tancar la seu de Vista Alegre

Joan Boada va insistir ahir que la comissaria central dels Mossos d'Esquadra deixarà de ser a la zona de Vista Alegre de Girona i es traslladarà a Salt. En aquest sentit, el secretari d'Interior va avançar que ja s'ha fet el concurs de la nova comissaria, que tindrà una superfície d'uns 10.000 m². Amb l'entrada en servei de l'edifici nou de l'Oficina d'Atenció Ciutadana a Girona, les denúncies deixaran de tramitar-se a la comissaria de Vista Alegre, tot i que excepcionalment i en casos molt concrets encara es podran gestionar a l'antic edifici fins que no es traslladin a Salt.

Àrea d'atenció a la víctima i de seguretat

L'oficina dels Mossos d'Esquadra s'organitza en dues plantes de més de 200 metres quadrats cadascuna. A peu de carrer, a la planta baixa hi ha un espai destinat a l'atenció al ciutadà, amb una recepció, sala d'espera, cinc locutoris on els ciutadans faran les denúncies, dos espais de denúncia ràpida i un despatx de gestió de l'oficina. A la primera planta hi ha l'àrea de seguretat ciutadana i el grup d'atenció a la víctima, a més d'una zona destinada a l'ús dels treballadors –menjador i vestidors–. L'accés directe a les instal·lacions es fa a través de l'avinguda de Jaume I.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.