Successos

Denuncien una nova agressió homòfoba, a Calafell

Un jove gai va rebre un cop de puny a la cara i crits com “bujarra de merda”

L’Observatori Contra l’Homofòbia alerta que el nombre d’incidències ha pujat un 175% en relació a l’any passat

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha denunciat una agressió a un jove gai a Calafell (Baix Penedès) la matinada d’aquest dijous.

Segons ha explicat a l’ACN el president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, la víctima ha rebut un cop de puny a la cara i els agressors l’han cridat improperis com “bujarra de merda”. El jove ha hagut de ser atès a urgències.

Rodríguez ha explicat que en un primer moment el noi no ha pogut presentar la denúncia als Mossos d’Esquadra. Després, però, l’OCH ha activat el protocol de registre d’incidències i el cos policial es posarà en contacte amb el jove en les pròximes hores per recollir la denúncia.

Prèviament, la víctima ha fet públic a través de les xarxes socials l’agressió. Ha explicat que caminava pel carrer quan un home que anava en grup se li ha apropat i li ha clavat el cop de puny a la cara. Mentre el pegava, l’agressor l’ha increpat cridant-li bujarra!. La víctima ha demanat col·laboració ciutadana per poder identificar l’agressor.

L’OCH s’ha posat en contacte amb la víctima, a la qual ha ofert tots els serveis psicosocials i d’acompanyament jurídic.

Segons les xifres de l’observatori, aquest any s’han registrat 280 incidències a Catalunya, 11 de les quals a la demarcació de Tarragona. És un 175% més que l’any passat. Rodríguez considera la situació “esgarrifosa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia