Successos

El jutjat revoca el tercer grau a Montull perquè no ha complert un quart de la pena

També li falten diners per pagar

Justícia li va concedir 14 mesos després d’ingressar a Brians tot i l’oposició de la junta de tractament

El jutjat de vigilància penitenciària número 2 de Catalunya ha revocat el tercer grau que tenia Jordi Montull, ex mà dreta de Fèlix Millet al Palau de la Música. La Conselleria de Justícia li va concedir aquesta classificació, que permet passar el dia fora de la presó, al setembre tot i que al febrer la junta de tractament de la presó de Brians 2 havia decidit mantenir-lo en segon grau. Per això, la fiscalia va presentar recurs, que ara ha estat estimat. La decisió ja és executable, però es pot recórrer.

La fiscalia va al·legar que Montull només ha complert íntegrament 14 mesos dels set anys i mig de presó imposats i no ha pagat tota la responsabilitat civil, superior als 2,9 milions d’euros. En canvi, la defensa va argumentar que l’exdirectiu del Palau ha assolit els objectius del programa individual de tractament, realitzat favorablement el programa ’Para i pensa’, reconeixent la seva responsabilitat, mostrant penediment i apreciant-se empatia amb les víctimes. A més, el seu estat de salut havia empitjorat. Pel que fa a la responsabilitat civil, ha pagat 1,14 milions d’euros i té embargat tot el seu patrimoni i part de la pensió de jubilació.

La magistrada, respecte l’empitjorament de la salut, diu que els informes mèdics asseguren que Montull té problemes cardiovasculars i d’artrosi crònics, que li dificulten la mobilitat, però no impedirien que reincidís en els delictes. La interlocutòria també recorda que Montull està sent investigat ara per haver presumptament ocultat part dels seus béns perquè no li fossin embargats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia