Punt divers

El Parc Güell podria ser de pagament per als estrangers

La taxa afectaria només la zona monumental i buscaria regular el flux de visites

El Parc Güell podria ser de pagament per als turistes estrangers a partir de l'any que ve. L'entrada es limitaria a la zona monumental i tindria com a objectiu "regular el flux actual de visites". Aquesta és una de les propostes que l'Ajuntament de Barcelona està estudiant aplicar, i que ja va avançar l'AVUI, per evitar que aquest emblemàtic monument modernista es malmeti per l'allau de visites. Segons dades del consistori, uns quatre milions de persones visiten cada any aquest parc. D'aquestes, més del 71 per cent són turistes europeus.

L'alcaldessa accidental de Barcelona, Imma Mayol, va plantejar ahir aquesta proposta després de presentar una enquesta feta als usuaris per millorar les instal·lacions del parc que constata "l'excessiu volum de visitants" com un dels aspectes més negatius. L'estudi també assenyala com a millorables la senyalització i l'accessibilitat del parc.

No hi ha cap precedent a la ciutat de fer pagar només els estrangers per visitar un parc públic. Tanmateix, a la resta de l'Estat és un fet bastant freqüent en el cas d'alguns monuments. Per exemple, és el cas de la mesquita de Còrdova, on només els nascuts i residents a la ciutat entren gratis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.