Successos

El CSIF denuncia que la Policia de Tossa de Mar treballa en condicions “precàries”

El sindicat diu que suporten una gran càrrega de treball, no tenen prou recursos i estan en instal·lacions “obsoletes”

El CSIF denuncia que la Policia Local de Tossa de Mar treballa en condicions “precàries” amb una “gran càrrega” de feina, sense suficients recursos i en unes instal·lacions “obsoletes”. En un comunicat, el sindicat diu que els agents estan “mal pagats, maltractats i se senten menyspreats per part de l’Ajuntament”. El sindicat afirma que a més del “maltractament institucional”, hi ha “faltes de respecte als seus subordinats” i “manca de respecte dels drets bàsics dels seus treballadors”.

El CSIF assegura que gran part de la plantilla actual està formada per agents interins i que la llei estableix que no poden fer les mateixes funcions que els funcionaris de carrera. “Això comporta que els agents de carrera estiguin assumint una gran càrrega de treball i de responsabilitat”, afirmen. “ A més, a aquests interins els neguen el dret a fer vacances i els sotmeten a condicions lamentables, que es veuen obligats a acceptar per por de no ser renovats”, afegeixen al comunicat.

En aquest sentit, asseguren que els tres darrers graduats del curs de l’Institut de Seguretat Pública han optat per anar a altres cossos policials per “la total manca de suport” i de “possibilitat real de promoció econòmica i professional”. Davant d’aquesta situació, afegeixen, “l’Ajuntament ha publicat una oferta pública de places de comissió de servei, però cap agent d’altres policies locals de Catalunya hi ha mostrat interès”. Una situació que atribueixen a unes condicions de treball i sou “precàries”.

A més, asseguren que treballen en unes instal·lacions “obsoletes”: sense calefacció a la zona de vestidors, ni a les dutxes, ni la cuina, ni a la zona de custòdia dels detinguts. “Fa gairebé 4 anys, l’actual equip de govern va aturar la seva reforma per, segons van manifestar, fer unes dependències noves en una altra ubicació”, asseguren.

D’altra banda, denuncien que el seu dels agent està “molt per sota” del de poblacions properes i amb característiques similars. “No disposen ni de mitjans ni de recursos suficients per dur a terme la tasca policial. Als funcionaris de carrera se’ls deuen hores extres i quan sol·liciten recuperar aquestes hores, se’ls deneguen, i així el còmput d’hores que l’administració deu als agents va augmentant”, insisteixen. “La solució d’alcaldia ha estat treure un decret informant que en data 15 de gener les perdran”, afegeixen. L’equip de govern, per la seva banda, ha declinat fer declaracions al respecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia