Successos

El quadern negre

Tura Soler

Troben mort a Ribes un home desaparegut a Granollers el 2022

Un escalador que rastrejava les vies ferrades va trobar el cadàver en un lloc de molt difícil accés

Un aficionat a l’escalada que dissabte rastrejava la zona de la pedrera del Sagnari buscant les antigues vies ferrades de Ribes de Freser va trobar un cadàver esquelètic. Els ossos humans estaven en un petit replà en un punt abrupte i de difícil accés però molt a prop de la carretera N-260, passat el pont de la Cabreta, en direcció cap a Ribes. L’escalador que va fer la troballa va alertar de seguida els Mossos d’Esquadra, que hi van enviar els especialistes de muntanya per acompanyar la comitiva judicial a fer l’aixecament del cadàver. A part de l’esquelet, que estava dispersat per l’efecte dels animals i les inclemències del temps, s’hi va trobar peces de roba, sabates, un cinturó i també un DNI. La documentació correspon a un veí de Granollers de 76 anys que constava com a desaparegut des del 8 de juny del 2022. Segons els cartells de recerca difosos pels Mossos i pel Ministeri de l’Interior, el desaparegut és un home prim, d’1,70 metres d’alçada i 65 quilos de pes, que en el moment de la desaparició anava vestit amb uns pantalons texans i una jaqueta negra amb dues flors i necessitava medicació. La roba trobada al lloc i també les restes de medicaments corroboren que el cos ha de correspondre a l’home desaparegut a Granollers, però caldrà fer proves biològiques a través d’ADN per poder certificar de manera científica la identitat de la víctima. Es dona la circumstància que la família del desaparegut, que ara residia a Granollers, on va desaparèixer, era originària de Campdevànol, molt a prop d’on ara ha estat trobat, per casualitat, el cos. La hipòtesi que es plantegen els investigadors del cas és que l’home pugés en un tren a Granollers i anés fins a Ripoll o a Campdevànol. El que té difícil explicació és com va poder accedir a aquell racó inhòspit, emboscat i abrupte on s’ha trobat el cadàver. Difícilment es podrà establir la causa de la mort per l’estat esquelètic de les restes, que han estat traslladades a l’Institut de Medicina Legal de Girona.

En aquesta zona del Ripollès també va desaparèixer Francisco del Pozo Gómez de Carvallo, un veí de Gavà de 59 anys que està en parador desconegut des del 8 d’agost del 2005, quan no es va presentar a una cita amb un amic per anar a veure futbol. La moto de Del Pozo, una BMW de carretera, va ser trobada aparcada a l’esplanada del final del camí de Fontalba, a Queralbs. La moto tenia el casc penjat al manillar però sense cap cadenat per assegurar-la. En el seu moment es van fer batudes per la zona, però el parador del motorista encara continua essent un misteri.

Final feliç a Sant Cugat

D’altra banda, ahir al vespre els Mossos van anunciar que s’havia trobat sa i estalvi Benito Monzón, un home de 82 anys que s’havia perdut dissabte a Sant Cugat del Vallès. Des que es va donar l’avís es va muntar un ampli desplegament amb helicòpter i tot per buscar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia