Successos

succesos

La cerca policial per Madeleine McCann a l’Algarve es prolongarà fins al dijous

Efectius portuguesos, anglesos i alemanys estan col·laborant en els treballs de cerca

Les autoritats han decidit aquest dimecres prolongar un dia més, fins a aquest dijous, l’operatiu de cerca desplegat en un embassament de l’Algarve (sud de Portugal) per la desaparició de la nena britànica Madeleine McCann fa setze anys.

Un temporal de pluja intensa ha obligat a suspendre les operacions de cerca en la presa d’Arade en la tarda del dimarts, per la qual cosa s’ha decidit ampliar l’operatiu un dia més de l’inicialment previst, fins al dijous, segons informen mitjans locals.

La Policia portuguesa, acompanyada d’efectius britànics i alemanys, va reprendre aquest dimecres les tasques de cerca en Arade, situat a uns 50 quilòmetres de Praia da Luz, on va ser segrestada la nena fa 16 anys.

L’embassament era un lloc freqüentat pel principal sospitós del cas, l’alemany Christian Brueckner.

Fins al moment no ha transcendit informació sobre possibles avanços en la recerca i fonts de la Policia Judicial portuguesa van indicar a Efe que no divulgaran res sobre l’operatiu fins que hi hagi alguna novetat.

Les imatges preses en la zona durant aquests dos dies apunten al fet que, durant la primera jornada, els agents van reunir material recollit en borses per a la seva anàlisi després de pentinar la zona amb gossos, georadars i drons.

Aquesta segona jornada ha estat dedicada sobretot a la neteja del terreny, amb desbrossadores i motoserres, en les zones d’accés més difícil per als agents.

L’embassament d’Arade era el “petit paradís” de Brueckner, com ell mateix descrivia el lloc, i passava llargs períodes allí amb la seva autocaravana.

El sospitós tenia a més en el seu ordinador imatges d’aquesta zona, segons mitjans locals, que assenyalen que la pista d’un informador va portar les autoritats alemanyes a sol·licitar treballs de cerca en l’embassament.

La zona ja va ser rastrejada en 2008 per investigadors privats sense èxit, però, van coincidir avui experts en medicina forense, els avanços en la tecnologia dels últims anys són fonamentals per a resoldre el cas si finalment es troben evidències sobre la desaparició de la nena.

Madeleine tènia tres anys quan va desaparèixer -el 3 de maig de 2007- de l’habitació on dormia amb els seus germans petits en un complex turístic de Praia dona Llum.

Després d’anys de recerca, el cas va fer un gir en 2020 i l’alemany Christian Brueckner, pres al seu país per altres delictes, es va convertir en principal sospitós.

La Fiscalia alemanya de Braunschweig treballa amb la teoria que Madeleine va morir a les mans de Brueckner, que compta amb un ampli historial de crims per abusos sexuals i pederàstia, alguns d’ells a Portugal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia