Successos

successos

Desarticulen una banda que robava fent-se passar per revisors del gas

Tenia vuit membres que actuaven en parella

Són responsables d’almenys catorze delictes en un any i mig

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal que robava joies i diners a gent gran fent-se passar per revisors del gas. Seleccionaven com a víctimes persones de més de 80 anys i que vivien soles i, un cop n’aconseguien les dades, accedien als seus domicilis amb el pretext de fer-hi una revisió del gas.

La investigació, impulsada des de la comissària de Sants-Montjuïc de Barcelona, ha permès la detenció de vuit persones, quatre homes i quatre dones, que han quedat en llibertat amb càrrecs, acusats dels delictes de pertinença a grup criminal, furt, robatori violent i estafa.

Els lladres actuaven sempre assaltaven els domicilis en parella, amb un home i una dona actuant de manera coordinada. Mentre un dels lladres entretenia la víctima, l’altre mirava de trobar diners, joies o targetes bancàries. Segons els Mossos, no dubtaven en intimidar o violentar les víctimes per aconseguir el PIN de les targetes i buidar els comptes. A banda de joies, aquest grup s’havia fet ja amb més de 51.000 euros.

Els agents dels Mossos d’Esquadra han pogut acreditar catorze delictes de la banda entre el desembre del 2021 i el maig del 2023: sis robatoris violents, set furts i un robatori en grau de temptativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia