Successos

Amèrica del Nord

Cerca contra rellotge del submarí turístic que baixava a veure les restes del ‘Titanic’

Els guardacostes dels Estats Units i el Canadà continuaven al tancament de l’edició la recerca contra rellotge del submarí que va desaparèixer diumenge a l’Atlàntic Nord quan feia una immersió a les restes del Titanic amb cinc persones a bord.

Ahir es va confirmar que un dels ocupants del submarí era l’empresari Shahzada Dawood, un dels homes més rics del Pakistan, que hi anava acompanyat del seu fill, Suleman, segons va confirmar Engro Corporation, l’empresa de la qual és vicepresident. També estarien desapareguts l’explorador britànic Hamish Harding i el seu col·lega francès Paul-Henry Nargeolet, així com Stockton Rush, el conseller delegat d’Ocean Gate Expeditions, la companyia que opera el Titan. L’empresa va confirmar que hi viatjaven cinc persones en total: un pilot i quatre especialistes de missió. El submergible té una reserva d’oxigen i aliments per a 96 hores, que permetria als seus tripulants sobreviure almenys fins dijous al vespre. La Guàrdia Costanera dels EUA va completar ahir a la tarda l’exploració d’unes 10.000 milles quadrades de superfície a l’est del Cap Cod. En l’operació hi participen dos vaixells, dos avions C-130 Hercules dels EUA i un altre del Canadà. També sobrevolen la zona un P-8 Poseidon canadenc i un P-3 Aurora capaços de detectar objectes submarins.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2303796-continua-la-cerca-del-submari-que-feia-una-immersio-al-titanic.html

2303796



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia