Successos

SUCCESSOS

La Generalitat estudia si ha de sancionar l'empresa que feia les colònies a Brunyola

L’explosió es va produir ahir a la tarda en una casa de còlònies quan es feia un experiment en què es barreja bicarbonat, vinagre i alcohol

Dos dels nens ja han estat donats d’alta i els altres dos resten ingressats a la Vall d’Hebrón

La Generalitat de Catalunya està estudiant la possibilitat de sancionar l'empresa encarregada de les colònies a la masia de Brunyola, ja que no van notificar l'activitat. Segons informa el Departament de Drets Socials, l'empresa va fer constar que farien un casal i, per tant, no es comptava que els menors es quedarien a dormir a la casa més de dues nits consecutives. Des del Departament assenyalen que no notificar que es fan unes colònies és una falta greu i, per això, s'ha obert un expedient que pot acabar amb una sanció cap a l'empresa. Serà la Direcció General de Joventut qui obrirà un tràmit d'informació prèvia per valorar el que ha passat i, si escau, se sancionarà l'empresa. D'altra banda, l'Ajuntament de Brunyola ha demanat que s'esperi a l'informe que aclarirà el que ha passat i ha deixat clar que la seva prioritat ha estat donar la "màxima atenció" als nens i nenes que participaven a l'activitat. Paral·lelament, els Mossos d’Esquadra han obert un investigació per aclarir els fets i les responsabilitats que se’n puguin derivar de la deflagació que es va produir ahir al vespre en una casa de colònies de Brunyola.

Va ser una de les monitores que acompanyaven el grup de tretze nens de colònies que va avisar que s’havia produït la deflagació quan estaven fent un experiment, l'anomenat volcà. Sembla ser que la monitora va barrejar bicarbonat, vinagre i alcohol. Ho estava manipulant la monitora que va resultar il·lesa. Les colònies s’han suspès.

Dels quatre nens afectats per l’explosió, dos han estat donats d’alta aquest matí, un dells havia ingressat a la Vall d’Hebron i l’altre al centre de Barcelona, on encara hi resten ingressats els altres dos afectats que estan en estat greu i tenen cremades de diversa consideració.

Arran dels fets, l'alcalde de Brunyola, Roger Puigdevall ha comparegut davant dels mitjans per explicar que les famílies tenen atenció psicològica: “Ara el més important és estar per les famílies. Hem activat tots els protocols corresponents i estan tenint atenció psicològica. I la rebran, si la necessiten, els dies que calgui”. Puigdevall va afirmar que ara són a l’espera de rebre un informe de Joventut i de Bombers i Mossos per saber-ne més detalls. També ha confirmat que la casa de colònies és al terme de Brunyola i Sant Martí Sapresa i que “administrativament tot està correcte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia