Successos

El quadern negre

Tura Soler

Escenes de Susqueda (14): l’última imatge vius

La foto d’en Marc i la Paula entrant a l’oficina de La Caixa de la Cellera que va captar la càmera de l’entitat és la darrera que existeix de la parella amb vida

Dijous 24 d’agost del 2017.

A les 9.42 del matí, la Paula (la noia que la nit abans havia demanat de plegar un xic abans de la pizzeria de Vilassar de Mar on treballava perquè havia quedat) entra a l’oficina de La Caixa de la Cellera de Ter. Porta el cabell recollit, les ulleres de sol al cap i vesteix una dessuadora negra no gaire idònia per a una diada en què a la zona es va arribar als 32 graus. La dessuadora és la mateixa que duia, segons es veu en una foto de grup penjada al Facebook, el 23 d’abril del 2016, quan la temperatura era d’entre 14 i 15 graus. La mirada de reüll que fa la Paula sembla de desconfiança. Darrere seu, entra en Marc (el noi que la nit abans havia marxat de casa seva a Arenys de Munt amb un caiac inflable dient que volia anar a navegar a un pantà amb uns amics), que també va vestit amb roba de màniga llarga, amb un paravent taronja. En Marc porta al coll una cinta amb les claus del cotxe penjades. Podria ser que el noi fos el que conduís el cotxe, tot i que anaven amb l’Opel Zafira del pare de la Paula, ja que ella encara era conductora novella i duia la L al vidre del darrere?

La Paula Mas i en Marc Hernández (que han passat la nit dins del Zafira al davant del bar La Parada del Pasteral) estan poca estona dins l’oficina de La Caixa. El temps de fer dues operacions molt ràpides. En Marc fa un reintegrament de quaranta euros del seu compte i la Paula ingressa setanta euros. En pocs minuts fan les dues gestions al caixer. Les operacions, que a priori no semblen gaire convencionals, les explicaran els seus amics dient que la Paula era molt meticulosa amb els seus comptes i per cobrir un descobert en Marc li devia pagar alguna cosa que tenien pendent entre ells i van fer l’ingrés.

Contrasta que la parella de joves vagin tan abrigats mentre al fons de la imatge que capta la càmera de La Caixa es veu una dona gran amb un vestit d’estiu ben prim i lleuger. Per què van tan abrigats? Aquesta imatge és la darrera que es té d’en Marc i la Paula amb vida, i serà la que tres dies després difondran els Mossos, amb permís de la família, per demanar ajuda per localitzar-los. Han desaparegut, el seu rastre s’ha perdut quan el Zafira ha passat l’antiga pedrera, on la Paula havia anat a festes rave, per endinsar-se a la pista que va a la font del Borni. Estaran desapareguts 32 dies, fins al 26 de setembre, quan se’ls trobarà morts dins del pantà. Els havien tirotejat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia