Successos

Tres activistes LGTBIQ agredits a Salt

Dos joves els han insultat i colpejat a primera hora del matí, a l’exterior de la Sala de Festes La Mirona

Els fets han estat denunciats davant els Mossos i posats en coneixement dels ajuntaments de Salt i Girona

Tres activistes de l’Espai LGTBIQ de Girona han estat agredits per dos joves a l’exterior de la Sala de Festes La Mirona, a Salt, avui, a primera hora del matí. Els agredits, que han patit ferides, han estat atesos a l’Hospital de Santa Caterina. Els fets han estat denunciats als Mossos d’Esquadra i posats en coneixement dels Ajuntaments de Salt i Girona. Des de l’Espai LGTBIQ de Girona s’ha fet públic la més enèrgica “condemna per aquesta agressió i tota classe de violència exercida cap als nostres col·lectius”.

Els fets han passat cap a 2/4 de 7 del matí, a l’exterior de la Sala de Festes la Mirona, a Salt. Feia poc que havia finalitzat una festa temàtica LGTBI. Poc abans d’iniciar-se l’agressió, i segons un comunicat fet públic a través de les xarxes, a l’exterior de la sala estaven parlant diverses persones vinculades amb l’organització, entre les quals hi havia la presidenta de la CU28 de Juny, Anna Tortosa i Pau Gálvez, president de la FAGG. Tot seguit, dos joves han proferit insults homofòbics i han agredit físicament a les tres persones. Arran de l’atac han resultat ferides i han requerit atenció mèdica a l’Hospital de Santa Caterina. Els Mossos, després de rebre la denúncia, han activat el protocol de delictes d’odi.

L’agost de l’any passat, els Mossos d’Esquadra van detenir dos nois com a presumptes autors de l’agressió homòfoba que va patir un grup de ballarins durant el festival Figueres es Mou. Els fets van succeir el 3 de juliol al voltant de les vuit del vespre, quan els ballarins van rebre insults durant la seva actuació. La nit posterior a l’espectacle, el grup format per tres nois i dues noies, tots ells menors d’edat menys un de vint-i-un anys, va reconèixer els ballarins i els van agredir i insultar quan tornaven al seu allotjament. Els ballarins, que estaven de gira, van denunciar l’agressió davant la policia d’Alacant, que posteriorment va traspassar la informació als Mossos per tal de localitzar i detenir els possibles autors dels fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]