Successos

successos

L’incendi forestal del Rosselló, ja controlat, crema un càmping i vuit cases

Cinc-centes hectàrees i vuit cases cremades, un càmping destruït i disset bombers ferits. Aquestes són les xifres que ha deixat l’incendi forestal del Rosselló, que els bombers van aconseguir controlar ahir a la matinada.

El foc es va declarar dilluns, poc després de les cinc de la tarda, segons va informar l’agència ACN. Les flames, que van començar a prop del poble de Sant Andreu de Sureda, es van estendre ràpidament, envigorides per la calor intensa, la vegetació seca i el vent, que va bufar amb cops de fins a 80 quilòmetres per hora. El foc va afectar una àrea periurbana, marcada també per la presència de turistes. La proximitat de les flames als nuclis va obligar a desallotjar unes 3.500 persones. La majoria, turistes que s’allotjaven en quatre càmpings. Es van obrir set sales d’acollida entre Argelers, Sureda i Sant Andreu per acollir els desallotjats per l’incendi.

Durant tota la tarda de dilluns, més de 400 bombers i catorze mitjans aeris –entre els quals, vuit avions Canadair– van estar intentant contenir les flames. Amb l’arribada de l’ocàs, i després que els mitjans aeris es retiressin, el dispositiu d’extinció terrestre es va reforçar amb més efectius arribats d’altres regions, fins arribar a sumar més de 650 bombers. Finalment, al llarg de la matinada, els bombers van aconseguir estabilitzar el perímetre de l’incendi i van evitar que creixés més. Les flames van calcinar, però, unes 500 hectàrees i van afectar una trentena de cases, vuit de les quals es van cremar totalment. També es va destruir completament el càmping Les Chênes Rouges, a Argelers, segons va informar TV3.

El ministre de l’Interior francès, Gérald Darmanin, va agrair la feina dels efectius d’extinció a través de les xarxes socials. “El foc ja està estabilitzat; ha recorregut 500 hectàrees i nombrosos habitatges s’han pogut salvar. Un càmping s’ha destruït, amb unes 800 persones que hauran de ser reallotjades”, va piular Darmanin a la xarxa social X. El ministre també va manifestar el seu “ple suport” als efectius d’extinció i va lamentar que alguns d’ells resultessin ferits quan treballaven per atacar les flames.

Per facilitar la feina dels efectius d’emergències i també davant el risc que suposaven les flames, es van haver de tallar diversos trams de carreteres. A més, el trànsit ferroviari a la línia que connecta Perpinyà amb Cervera de la Marenda també es va haver d’interrompre.

Disset bombers ferits

La virulència de les flames va arribar a cremar també un camió dels bombers. Així mateix, durant les tasques d’extinció, hi va haver disset bombers ferits. La majoria lleus, sobretot per inhalació de fum; tot i que un d’ells va haver de ser hospitalitzat arran d’una caiguda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia