Successos

El quadern negre

Tura Soler

Susqueda: contraatac de Magentí a l’intendent

Magentí no es rendeix i fa recurs contra l’absolució de Toni Rodríguez, a qui culpa d’haver-li lesionat el dret a l’honor

Jordi Magentí, l’únic encausat pel doble crim de Susqueda, ha presentat recurs contra la resolució del jutjat de primera instància 5 de Girona que absol l’intendent dels Mossos Toni Rodríguez d’haver-lo d’indemnitzar per haver lesionat el seu dret a l’honor i haver vulnerat la presumpció d’innocència per les declaracions que va fer el dia de la seva detenció, quan va assegurar que no tenia dubtes de l’autoria. Benet Salellas, advocat de Magentí, va quantificat en 30.000 euros els danys morals ocasionats per la lesió a l’honor de Magentí, quantitat que reclama a l’intendent.

La sentència absolutòria de la jutgessa Sonia Benítez remarca que en aquella roda de premsa que va fer Toni Rodríguez el dia de la detenció de Magentí, el 26 de febrer del 2018, davant de la comissaria de Santa Coloma de Farners, en cap moment va donar la identitat de Magentí ni tampoc va proporcionar dades rellevants que servissin per a la seva identificació. “El fet que la identitat del detingut ja fos coneguda pels mitjans en aquell moment no té cap relació amb l’actuació del demandat”, diu la sentència, recordant que en el judici no es va aclarir qui havia proporcionat la identitat als periodistes però que en tot cas enlloc consta que fos Rodríguez.

La jutgessa remarca que en les expressions que va pronunciar Rodríguez recalcava sempre que existia la presumpció d’innocència encara que manifestés que ell no tenia cap dubte de l’autoria. La sentència també destaca que la compareixença pública del llavors cap d’investigació criminal dels Mossos estava justificada per l’interès públic del cas, i considera que Rodríguez no va traspassar cap línia i que no va vulnerar ni el secret de sumari ni el secret professional.

“Si la unitat que dirigia Antoni Rodríguez va decidir practicar la detenció és perquè entenien que hi havia prou motius racionals per creure que el demandant havia tingut participació en el doble assassinat del pantà de Susqueda, indicis racionals que també va considerar suficients el jutge instructor”, s’exposa en la sentència, emesa al mes de maig, en què també es recordava que el procediment del jutjat d’instrucció número 2 de Santa Coloma de Farners encara estava obert, sense que hi hagi cap pronunciament de culpabilitat contra Magentí. En aquests moments, el cas encara continua obert en fase d’instrucció i en espera que s’aportin diversos informes. El 2018 Magentí va ser empresonat pel jutjat de Santa Coloma, però 303 dies després, el 28 de desembre del 2018, l’Audiència de Girona el va alliberar en considerar que no existien indicis prou sòlids. La notícia de la detenció de Magentí va concentrar desenes de periodistes, fotògrafs i càmeres de televisió que van poder captar la imatge i el rostre del detingut en diferents ocasions mentre els mossos el conduïen a fer els escorcolls a diferents cases de la seva família. En una d’aquestes passades davant de les càmeres, Magentí es va girar cap als periodistes per clamar la seva innocència. “Jo no he fet res, em volen encolomar el mort”, va cridar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia