Successos

Detinguts a Tarragona alguns membres d’una xarxa que amagava migrants en camions

La xarxa delictiva proporcionava documents falsos als migrants, que havien de pagar fins a 14.000 euros

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal que traslladava migrants ocults en camions a través de la frontera marítima del port d’Algesires, en el marc d’una operació en què s’han detingut onze persones, algunes a Tarragona, on s’han fet entrades i registres igual que a Reus.

Segons ha informat la policia en un comunicat, la xarxa delictiva proporcionava documents falsos als migrants a Tànger, al Marroc, perquè poguessin embarcar després de pagar quantitats que oscil·laven entre 8.000 i 14.000 euros, en funció del lloc on els ocultaven, de la qualitat dels documents falsos que adquirien o de la destinació final on els traslladaven.

Un cop a l’interior dels vaixells, els migrants accedien a la bodega, on s’amagaven als baixos d’alguns dels camions. Els vehicles estaven preparats i comptaven amb zones ocultes a les cabines o properes al motor, que havien estat modificades perquè ocultessin al seu interior fins a cinc persones. Un cop a l’Estat, els facilitaven transport per dirigir-se a altres punts amb vehicle particular o amb bitllet d’autobús.

La investigació ha culminat amb la detenció d’onze persones a Algesires, Tarragona i Madrid, com a presumptes responsables dels delictes de pertinença a organització criminal, afavoriment de la immigració il·legal i falsedat documental.

En les cinc entrades i registres que s’han dut a terme a Tarragona i Reus s’ha intervingut documentació relacionada amb la investigació. El principal responsable de l’organització ha ingressat a la presó provisional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia