Successos

successos

Una fuita de gas butà provoca sis intoxicats greus a Blanes

No es tem per la seva vida, però s’ha traslladat les víctimes a la cambra hiperbàrica de l’Hospital Broggi de Sant Joan Despí per seguir tractant-les

Diversos efectius dels cossos d’emergència i seguretat han atès aquest divendres al matí una fuita de gas butà que ha provocat sis intoxicats greus a Blanes. D’aquests, dos d’ells són adults, i els altres quatre són menors. Tots sis són membres d’una mateixa família a qui s’ha traslladat a la cambra hiperbàrica de l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí per seguir tractant-los. Tot i que no es tem per la seva vida, la importància de la intoxicació patida ha fet aconsellable evacuar-los.

L’avís de l’emergència s’ha donat a través a un veí que ha alertat que sentia una forta olor de gas a l’edifici on viu. Immediatament s’ha posat en marxa el protocol que ha mobilitzat tres patrulles de la Policia Local de Blanes, Protecció Civil Blanes, dos camions dels Bombers de la Generalitat, tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i una patrulla dels Mossos d’Esquadra.

Els Bombers han comprovat que, efectivament, hi havia una alta concentració de monòxid de carboni en un habitatge situat al desè pis d’un edifici del Passeig de S’Abanell, al barri d’Els Pins. La Policia Local ha procedit a desallotjar del pis quatre menors que estaven en aquells moments al pis. Els pares no hi eren perquè havien marxat a treballar, i no se n’havien adonat que hi havia la fuita.

Traslladat a l’Hospital Broggi

Mentre els serveis mèdics atenien els menors que hi havia a la casa, s’han pogut localitzar als pares per alertar-los de la situació. De tots dos, només la mare havia notat símptomes de mareig. Després d’antendre’ls, s’ha determinat que, malgrat no es temia per la seva vida, la intoxicació que patien requeria que fossin traslladats a la cambra hiperbàrica de l’Hospital Moisés Broggi de Sant Joan Despí, on han continuat tractant-los. La fuita de gas s’ha detectat que estava localitzada a l’escalfador, així com a la goma de la bombona de gas. Per això, els Bombers han assegurat i tancat tots els passos de gas i la Policia Local de Blanes ho han precintat tot a l’espera que ho revisi un tècnic autoritzat.

La fuita estava molt localitzada a la cuina de l’habitatge on viu la família, i no revestia cap perill per a la resta de veïns i veïnes. Per aquest motiu, els efectius d’emergència han determinat que no era necessari desallotjar la resta d’inquilins de l’edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia