Successos

àsia

Un terratrèmol causa més d’un centenar de morts a la Xina

El sisme també ha deixat almenys dues-centes persones ferides

Nou tremolor a la Xina. Almenys 118 persones han mort i més de dues-centes han resultat ferides aquesta matinada després d’un terratrèmol de magnitud 6,2 a la província muntanyosa de Gansu, que ha sacsejat també la veïna Qinghai, al nord-oest de la Xina, informen els mitjans locals. Es tracta del sisme més mortífer del país en tretze anys. El tremolor ha provocat l’enderrocament de cases i ha deixat la zona sense subministrament de llum i aigua. Els equips de rescat treballen contra rellotge i sota unes condicions meteorològiques molt dures per buscar cossos i supervivents sota la runa. Les autoritats temen que el nombre de víctimes augmenti considerablement.

Gansu es troba entre l’altiplà tibetà i el de Loess i limita amb Mongòlia. La llunyana regió és una de les més pobres i ètnicament més diversa de la Xina.

L’epicentre del tremolor ha estat localitzat a la prefectura autònoma hui de Linxia. Les autoritats xineses van situar la magnitud del sisme en 6,2 graus en l’escala de Richter, mentre que el Servei Geològic dels EUA (USGS) va registrar una intensitat de 5,9 graus i una profunditat de 10 quilòmetres. Fins ara s’han registrat deu rèpliques segons les autoritats locals. Aquest dimarts, la regió autònoma de Xinjiang, situada a l’oest de Gansu, també ha registrat un terratrèmol, en aquest cas de magnitud 5,5, però, segons els primers informes, no hi ha hagut víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia