Successos

El quadern negre

Tura Soler

L’assassí ric intestat i la mansió del crim ocupada

La Generalitat volia la casa de Lloret d’un difunt que hi va matar, li surten hereus i el xalet ara té ocupes

Enrevessada història a l’entorn de Villa Aurora, una mansió situada al número 33 del carrer Marià Fortuny de Lloret de Mar, la casa on el 9 de març del 1979 va ser assassinada la dona que va inspirar el nom, Aurora Braña Blanco, que va ser trobada morta i amb el cap esclafat per una pedra en un talús a prop del col·legi de les Franceses, a la carretera de Tossa. El 1981, el seu home, el ric industrial Xavier Vila Llobet, amo de Villa Aurora, va ser condemnat a 20 anys i un dia de reclusió major i a indemnitzar els pares d’Aurora Braña amb la quantitat de 3 milions de pessetes i amb un total de 2 milions de pessetes a repartir entre els sis germans de la víctima. La sentència va concloure que després de sopar a la Bodega Vella, el matrimoni va anar a Villa Aurora i allà, al garatge, l’home va matar la dona a cops de pal i després va anar a llençar el cadàver al lloc on els escombriaires el van trobar l’endemà.

Complida la condemna Vila Llobet, es va reincorporar a l’activitat industrial, segons consta als registres mercantils, i va mantenir un important patrimoni, inclosa la mansió Villa Aurora de Lloret de Mar, l’escenari del crim. Vila Llobet, que era fill únic i no tenia fills coneguts, va morir als 73 anys el 26 de febrer del 2022 a Blanes. I no havia fet testament. De manera que la Generalitat va obrir el que se’n diu un procediment de declaració d’hereus abintestat. El BOE i el DOGC van publicar els edictes en què es declarava la Generalitat hereva de tots els bens i patrimoni que Vila Llobet tenia a Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Lloret i Vallfogona de Riucorb. L’edicte ordenava publicar la resolució als ajuntaments on tenia propietats i també a Blanes, on va morir, i obria un termini per si algú considerava que tenia millor dret successori que la Generalitat i pogués fer recurs i demanar l’herència. Això es publicava el 2 de juny del 2023. I el 6 de novembre passat, la Generalitat publicava un nou anunci comunicant l’arxivament de l’expedient que atorgava a la Generalitat el llegat de Vila Llobet, perquè s’havia acreditat l’existència d’hereus amb drets legítims de ser els successors del difunt intestat. En la resolució de consta que han reclamat l’herència de Vila Llobet, que tenia cosins que també ocupaven càrrecs en l’empresa d’aquest.

Però els hereus de Vila Llobet, a banda d’haver d’assumir els impostos de successió, trobaran més entrebancs per poder disposar de les propietats. Almenys en el cas de la mansió de Lloret, ja que Villa Aurora està ocupada. Ho va comprovar la Policia Local de Lloret quan va rebre trucades de veïns que alertaven d’intrusos. No s’equivocaven. El dia 21 de març, quan encara no feia un mes de la defunció de l’amo, una dona romanesa de 45 anys es va instal·lar a la casa acompanyada, com a mínim, d’un fill, i al maig s’hi va empadronar. El considera el seu domicili.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia