Successos

Successos

Amposta decreta tres dies de dol per l’assassinat d’una dona

El consistori convoca un minut de silenci per rebutjar el crim masclista aquest dimarts al vespre

L’Ajuntament d’Amposta ha decretat tres dies de dol al municipi per l’assassinat d’una dona de 34 anys presumptament a mans de la seva parella i n’ha condemnat el crim en un comunicat. El consistori també ha convocat un minut de silenci a les set de la tarda d’aquest dimarts per rebutjar l’assassinat. El Departament d’Igualtat i Feminismes també ha condemnat aquest nou feminicidi i ha expressat el seu condol i escalf a l’entorn de la dona assassinada i als veïns de la localitat. Ha fet una crida a sumar esforços per acabar amb les violències masclistes.

Segons apunten a l’ACN fonts properes a la investigació, la dona podria fer dies que estava morta. La Policia Local va detenir aquest dilluns un home, de 47 anys, com a presumpte autor de la seva mort. L’arrestat tenia una ordre d’allunyament de la víctima. La Regió Policial de Terres de l’Ebre dels Mossos d’Esquadra s’ha fet càrrec de la investigació i que l’autoritat judicial n’ha decretat el secret d’actuacions. La darrera víctima per violència masclista a la capital del Montsià va ser l’any 2014. De la seva banda, Mossos afirma que la dona assassinada a Amposta és la tercera morta per violència masclista en l’àmbit de la parella des de principis d’any a Catalunya.

L’alcalde de la localitat, Adam Tomàs, ha mostrat el seu rebuig frontal a aquests fets i ha condemnat qualsevol forma de violència masclista. A banda de la suspensió de tots els actes públics previstos per a aquests tres dies, també s’ha convocat una Junta de Portaveus Extraordinària a la una del migdia d’aquest dimarts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia