Successos

FINLÀNDIA

El menor que va disparar contra companys de col·legi patia assetjament escolar

La policia ho confirma durant l’interrogatori i en la investigació preliminar

El sospitós, de 12 anys, no té responsabilitat penal i no pot ser detingut

La policia finlandesa ha confirmat aquest dimecres que l’adolescent que va disparar dimarts contra tres companys de col·legi prop de Hèlsinki havia estat víctima d’assetjament escolar. El mateix sospitós ho va explicar a la policia, que, al seu torn, ha corroborat aquesta informació durant la investigació preliminar, informa Efe.

El presumpte autor dels trets, que van causar la mort d’un dels alumnes del centre i van deixar dues nenes ferides, havia estat transferit a l’escola de Viertola, a pocs quilòmetres de l’aeroport de Hèlsinki-Vantaa, a principis de curs.

Segons la policia, als seus 12 anys no té responsabilitat penal i no pot ser detingut. Per això, després de l’interrogatori, va ser entregat als serveis socials. L’extrema joventut dels implicats en l’incident i el fet que aquest sigui un episodi més de violència escolar a Finlàndia en les dues últimes dècades ha provocat una profunda commoció al país nòrdic. El primer ministre, Petteri Orpo, ha promès una investigació exhaustiva de la tragèdia i ha assegurat que el seu govern abordarà el problema de la violència escolar un cop es coneguin les conclusions de l’informe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia