Successos

Quadern negre

Tura Soler

Viticultor desaparegut

Un pagès de Calonge, impulsor de la recuperació del vi tradicional de pagès, va sortir de casa fa una setmana en direcció a les vinyes i no ha tornat més

Set dies sense notícies del parador de Joan Rosselló, pagès, hortolà, viticultor i membre de la Fundació Remença XXI de Calonge, entitat que ha recuperat les vinyes i preserva la tradició ancestral de produir vi. El darrer dia que se’l va veure va ser el dissabte 30 de març. Al matí va ser al mercat de Palamós, on té parada de productes de l’hort i vi, i després se’l va veure al mercat medieval de Calonge acompanyat dels seus fills (d’una relació anterior a l’actual). Aquell mateix dia a la tarda va sortir de casa seva al Mas Fonalleras i va dir a la seva companya que tenia el cap espès i anava a esbargir-se, i va marxar a peu. Una cosa que, segons el seu entorn, feia habitualment. Solia anar al punt del reservori de varietats de ceps, on han recuperat bancals de pedra seca i hi tenen una barraca amb foc a terra que serveix de refugi, situat a una mitja hora de camí aproximadament. Aquella nit Rosselló no va tornar a casa, però això no va esverar la dona perquè altres vegades passava la nit a la barraca. El diumenge tampoc va tornar. No responia al telèfon, que estava apagat. La dona, que també treballa a l’horta i les vinyes, va preguntar a companys i amics si algú l’havia vist. Ningú en tenia notícies. Dilluns tampoc va aparèixer. Tantes hores fora ja no era normal i finalment la seva companya i un amic, després d’anar a comprovar que no fos a la barraca del reservori, van optar per presentar denúncia als Mossos d’Esquadra, que van obrir una investigació i van activar els equips de recerca. Es van mobilitzar els bombers, els Agents Rurals, la policia local, els Mossos, voluntaris..., que durant tota aquesta setmana han recorregut camins, camps i boscos buscant el rastre de Rosselló. Ni a la barraca se’n va trobar cap indici ni tampoc pels senders i viaranys que van recórrer. Gossos ensinistrats també van participar en la recerca i sembla que en van perdre el rastre a la zona del Mas Gil, en un encreuament de camins, a un quilòmetre aproximadament d’on havia sortit. Els Mossos estan intentant geolocalitzar el darrer lloc on es va activar el seu telèfon per intentar acotar la recerca.

Avui està prevista una batuda en què participaran també membres motoritzats del grup Desperta Ferro, que han demanat permís especial per poder circular amb moto pels camins i senders. També s’hi afegiran la colla de caçadors de Calonge i gossos especialitzats a detectar presència humana, a part dels serveis d’emergència oficials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia