Successos

estats units

Condemnats a 10 i 15 anys els pares de l’autor del tiroteig de Michigan el 2021

Ethan Crumbley va ser condemnat a cadena perpètua el desembre passat

La Justícia dels Estats Units ha condemnat aquest dimarts a fins a 15 anys per homicidi involuntari als pares del menor Ethan Crumbley, pel tiroteig que va cometre el seu fill en un col·legi de Michigan en 2021.

La sentència marca un precedent legal als EUA, ja que és la primera vegada en la qual els pares o responsables legals d’un menor d’edat són condemnats per un tiroteig.

James i Jennifer Crumbley van ser condemnats cadascun per un tribunal de Michigan a entre 10 i 15 anys de presó per l’atac que va cometre el seu fill en 2021, en el qual van morir quatre estudiants i altres set van resultar ferits.

La parella va ser arrestada poc després del tiroteig i van romandre des de llavors sota arrest amb una fiança conjunta d’un milió de dòlars.

El tribunal estatal havia acusat els Crumbley d’haver permès que el seu fill tingués accés a l’arma amb la qual va cometre el crim, una pistola que havia comprat el pare només quatre dies abans del tiroteig.

A més, els pares havien estat acusats d’haver ignorat els problemes de salut mental que tenia el seu fill i que es van posar de manifest, per exemple, en un dibuix que va fer d’una pistola i un home ferit amb frases com: “Els pensaments no es detenen. Ajuda’m. La meva vida no té sentit”.

Durant l’audiència d’avui, els pares dels menors que van morir en el tiroteig han increpat a la parella condemnada. “Literalment cada aspecte de la meva vida ha estat afectat per aquesta tragèdia”, ha dit el pare d’una de les víctimes. “La sang dels nostres fills és a les seves mans”, ha agregat.

Durant el judici, que s’ha allargat diversos mesos, els fiscals van argumentar que els Crumbley podrien haver evitat l’atac, però van decidir “no fer res”.

Per part seva, els advocats del matrimoni van assenyalar que ells no eren conscients de les condicions mentals del seu fill i que no podrien haver imaginat que anava a disparar contra els seus companys de classe.

Al desembre de l’any passat, Ethan Crumbley va ser condemnat a cadena perpètua pel tiroteig, declarant-se culpable un delicte de terrorisme, quatre d’assassinat i altres 19 càrrecs relacionats amb la matança.

En el seu judici, el jove va declarar que la pistola no estava tancada amb clau quan la va ficar en la seva motxilla abans d’anar a l’institut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia