Successos

estats units

Cinc policies de Chicago maten un home disparant-li 96 trets en 41 segons

El succés va tenir lloc el mes passat durant un control de trànsit

Nova polèmica actuació policial als Estats Units. Agents de la policia de Chicago vestits de paisà van disparar 96 trets en 41 segons contra un home afroamericà durant un control de trànsit, matant el jove de 26 anys. Els fets van passar el 21 de març en el barri Garfield Park de Chicago, però el cas s’ha conegut aquest dimarts arran de la publicació de les imatges de les càmeres corporals dels agents. En elles es veu com cinc agents que anaven en un cotxe policial sense distintiu aturen un vehicle suposadament perquè el conductor, Dexter Reed, no portava suposadament el cinturó de seguretat.

Les imatges mostren com Reed baixa un moment la finestra del cotxe, la torna a apujar i es nega a sortir del vehicle mentre arriben més agents. “Baixa la finestra. Baixa la finestra!”, li diu l’oficial al conductor, que tornar a apujar-la. “Què fas?”, pregunta l’oficial, “No pugis la finestra. No pugis la finestra”, crida l’agent, que intenta obrir la porta que sembla estar tancada, i després treu una arma. “Obre la porta ara! Obre les portes ara!”, crida l’oficial. El conductor sembla dir: “Està bé, ho estic intentant”. Uns segons més tard, quan l’oficial es retira del vehicle, se senten els trets. Imatges d’altres càmeres corporals dels agents mostren almenys dos oficials més disparant contra Reed des de l’altra banda del barri. Un agent va resultar ferit en un canell. Després del tiroteig, el cos de Reed queda bocaterrosa darrere del cotxe. “Va començar a disparar-ho”, se sent dir un oficial en un dels vídeos. “L’arma està allà”, diu, assenyalant el cotxe.

L’Oficina Civil de Responsabilitat Policial (COPA) amb la cooperació del Departament de la Policia de Chicago investiguen si l’actuació dels agents va ser justificada.

En un comunicat publicat dimarts i recollit per la cadena nord-americana CNN, l’Oficina de Responsabilitat Policial diu que “la revisió de les imatges de vídeo i els informes inicials semblen confirmar que Reed va disparar primer, tocant un oficial i quatre agents van respondre al foc”. La cadena nord-americana diu que en una revisió que ha fet de les imatges no queda clar qui va disparar primer.

Els familiars de Reed qüestionen el relat dels policies. El seu advocat diu que la família de la víctima no entén per què els agents vestits de paisà van encerclar armats el vehicle i reclamen una ràpida investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia