Successos

El quadern negre

Tura Soler

Desaparició, petició d’ajuda i un final tràgic

Troben el cotxe d’una dona que buscaven des de dimecres i, a prop, un cos atropellat a les vies del tren

Aquesta és la crònica d’una desaparició que s’ha resolt en qüestió de dos dies però amb un final tràgic. Maria Orellana Solé, una infermera de 37 anys veïna de Celrà, estava en parador desconegut des de dimecres, quan va sortir de la feina a Girona. Aquell dia, la Maria, treballadora del servei que es desplaça per diferents poblacions per fer revisions mèdiques d’empreses, es va acomiadar amb normalitat dels seus companys amb un “fins demà”. Va trucar a casa per dir que no aniria a dinar perquè havia d’anar al dentista. Però no va acudir a la cita i quan des de la consulta li van trucar per recordar-li que tenia hora es va excusar però va mostrar un estat de nerviosisme. No va anar a dormir a casa i va ser el seu germà qui va començar a preocupar-se i va donar el senyal d’alerta i la família va presentar una denúncia als Mossos, explicant que la dona havia marxat amb el seu vehicle, un Dacia Dokker de color blau elèctric amb matrícula 1747 KXK.

El vehicle era la millor pista que tenien els Mossos per intentar trobar el rastre de Maria Orellana, ja que no tenien cap referència d’on podia haver anat després de la feina. Per això, van passar les dades a totes les comissaries i policies locals d’aquelles poblacions que disposen de càmeres de lectura de matrícules per si en algun lloc es detectava el Dacia Dokker de la desapareguda. Tot i que el cas era una desaparició de risc, els equips d’emergència no podien activar cap recerca activa amb batudes sobre el terreny perquè no tenien cap punt de referència on poder buscar, tot i que van fer intents de trobar el posicionament del telèfon mòbil de la desapareguda.

Paral·lelament a la investigació dels Mossos, la família va fer una crida a través de les xarxes socials i també a través de SOS Desaparecidos per demanar ajuda ciutadana per trobar-la. Als cartells de SOS Desaparecidos se la descrivia com una dona de 37 anys, d’1,58 d’alçada, de complexió normal, amb els cabells canosos i llargs i els ulls de color marró.

Va ser ahir a la tarda que la família va trobar el Dacia Dokker aparcat a la zona de Pedret, a Girona. Llavors els Mossos van tenir un punt per començar a buscar. Van rastrejar la zona propera a les vies del tren i van trobar un cos que, segons tots els indicis, havia estat atropellat per un tren. Caldrà fer autòpsia, identificació oficial, però tot apunta que és la dona desapareguda. S’hauran d’investigar les circumstàncies de la mort i mirar si es va produir el mateix dia de la desaparició, cosa que representaria que el maquinista del tren no s’hauria adonat de l’atropellament? Queda per investigar encara.

Sense notícies ni rastre, en canvi, de Joan Rosselló, el viticultor de Calonge que està en parador desconegut des del dissabte 30 de març al vespre quan va sortir caminant del mas on resideix i ja no se l’ha tornat a veure més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia