Successos

Mor un home en rebre un cop al cap de la campana a l’església

La víctima ajudava a fer ventar la campana amb motiu de la festa de Santa Magdalena

Un home de 30 anys ha mort aquest matí en rebre un cop de campana al cap a l’església del Pinell de Brai, segons han confirmat els Mossos d’Esquadra i els Bombers de la Generalitat. Els serveis d’emergència han rebut l’avís cap a dos quarts de vuit des de la parròquia de Sant Llorenç, situada a la cèntrica plaça de la Vila, quan s’estava fent el tradicional toc de campanes per anunciar la festa de Santa Magdalena. La víctima havia pujat al campanar per ajudar a fer ventar la campana i ha rebut un fort impacte al cap. Cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, dues patrulles dels Mossos d’Esquadra i dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) s’han desplaçat a la zona per intentar reanimar la víctima, sense èxit.

Els Mossos de la comissaria de Gandesa han obert una investigació per esclarir aquest accident mortal i un equip de psicòlegs del SEM ha assistit familiars i amics de la víctima. Els Bombers s’han encarregat de baixar el cos sense vida del jove per les escales del campanar.

L’alcaldessa del Pinell de Brai, Laura Vallespí, ha qualificat el fet de tragèdia i ha decretat tres dies de dol al municipi i la suspensió dels actes de la festivitat de Sant Magdalena, que culminaven amb una romeria fins a l’ermita situada a la Serra de Pàndols i una processó nocturna. “Sempre hi ha hagut la tradició de ventar la campana per Santa Magdalena. Malauradament, això avui no ha acabat bé. No ha estat un ensurt, sinó una mort”, ha lamentat Vallespí en declaracions a l’ACN. “La víctima i la seva família són originaris del poble, tot i que vivien fora”, ha afegit l’alcaldessa del Pinell de Brai, que ha avançat que a partir d’ara hi hauran canvis en el volteig de campanes. “Segurament s’haurà de fer d’alguna altra manera. Deixarem passar avui perquè ens trobem en estat de xoc, i després ho valorarem entre l’Ajuntament, l’associació de Santa Magdalena i l’església”, ha conclòs Vallespí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia