Punt divers

Francisco Franco deixarà de ser alcalde honorífic de Figueres amb els vots de tots els partits excepte els del PP

COMARQUES GIRONINES

El ple de Figueres aprovarà, aquest dijous al vespre, amb els vots favorables de tots els partits,-CiU, PSC, ICV i ERC-, excepte el del Partit Popular retirar el títol d'alcalde honorífic a Francisco Franco, concedit l'any 1964, i la distinció de fill adoptiu a Miguel Primo de Rivera el 1926. El regidor popular, Diego Borrego, ha justificat el vot contrari del seu partit dient que 'calia respectar les decisions preses en plenari per part dels regidors d'anteriors mandats si es volia que els següents respectessin les nostres'. Per Borrego, 'no es poden treure medalles i títols a cada moment' i ha demanat si també es retiraria al rei d'Espanya la medalla d'or que li va concedir la ciutat.

Quaranta-cinc anys després, Francisco Franco deixarà de ser l'alcalde honorífic de Figueres. El ple aprovarà  retirar-li aquest títol, així com la distinció de fill adoptiu que va rebre Miguel Primo de Rivera, el 1926. Es farà amb els vots de l'equip de govern,-CiU, PSC i ICV-, i el d'ERC, a l'oposició, però el vot contrari del PP, també a l'oposició. Es tracta d'una proposta del grup municipal d'ERC que es fa en compliment de la Llei de la memòria històrica.Plaça de brausD'altra banda, en aquest ple, els dos grups a l'oposició, PP i ERC, tenen previst demanar explicacions a l'alcalde de Figueres, Santi Vila, de perquè es va 'amagar' que l'empresa presentada als mitjans de comunicació com la que havia de construir el complex esportiu a la plaça de braus de la ciutat ha presentat un concurs de creditors. Segons el portaveu d'ERC, Francesc Canet, l'equip de govern 'funciona a cops de titular' i ha considerat que aquesta decisió de construir un nou equipament esportiu a la capital altempordanesa perjudica greument el futur del poliesport a Vilafant, on Figueres s'hi comprometre a través d'un consorci per potenciar-ho.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.