Punt divers

El pessebre vivent de Sant Guim de la Plana se celebra tot i el mal temps i les limitacions de l'ajuntament

PONENT

La nevada del dia de Sant Esteve i les limitacions imposades per l'ajuntament de Sant Guim de la Plana (Segarra) no van impedir, amb un dia de retard, la representació de l'edició número 25 del pessebre vivent. La primera jornada d'aquesta representació també anomenada dels oficis perduts amb 300 actors i 60 escenes bíbliques. El pessebre no es va poder representar l'any passat i enguany s'han hagut d'eliminar una desena d'imatges que es representaven al carrer, excepte alguna per no trencar el circuit. Aquest pessebre vivent s'ha pogut celebrar tot i la polèmica generada per la demanda de l'alcalde Josep Llobet d'una fiança de 2.000 euros i un centenar d'entrades per al consistori.

L'associació organitzadora, La Marinada, ha decidit fer les representacions gratuïtes aquest any com a resposta a la queixa de l'alcalde, que acusa l'associació de creure que 'el poble és seu'. Durant aquest cap de setmana i els dies 3, 4, 10 i 11 de gener del 2009, el públic assistent també pot tastar les torrades amb all i vi amb què obsequien els visitants a la sortida del pessebre i cada dia es fan dos passis de tres quarts d'hora, de manera que els actors només estan una hora i mitja en escena. Aprofitant l'estructura del poble i de les cases, el visitant entra i surt de cases comunicades que formen un circuït d'estructura medieval on, amb tota mena de detalls, es veuen representats oficis antics.

La nevada del passat divendres, dia de Sant Esteve, va endarrerir l'inici d'aquesta edició del pessebre i a causa de les restriccions imposades per l'ajuntament hi ha poques escenes que es representen al carrer. Per aquest motiu, cada dia es desmunten per causar el mínim de molèsties al poble. Durant la primera jornada el pessebre vivent de Sant Guim de la Plana va rebre prop de 700 visitants que, en dos torns de més de 300 persones, van poder veure les escenes de forma organitzada i sense problemes d'aparcament.

El president de l'associació la Marinada, Jaume Oliva, lamenta que s'hagi hagut de limitar el recorregut per l'ús del carrer i la manca de serveis així com el casal social que els altres anys servia de cafeteria pels visitants. Oliva espera que es pugui arreglar la polèmica generada per les properes edicions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.