Punt divers

Entitats ecologistes presenten al·legacions contra la futura línia d'evacuació dels parcs eòlics de la Terra Alta

Entitats ecologistes com el GEPEC i la Plataforma en Defensa de la Terra Alta han presentat al·legacions contra la línia elèctrica que es construirà als peus del Parc Natural dels Ports, per tal d'evacuar l'energia produïda pels parcs eòlics que es construiran a la Terra Alta. Els ecologistes han denunciat que l'anomenada línia 'Berta', promoguda per l'empresa Berta Energies Renovables SL, serà visible des de llocs com el santuari de la Fontcalda, al terme municipal de Gandesa; la Via Verda, o els miradors del Parc Natural dels Ports, i han criticat que el seu 'gran traçat' és 'la conseqüència de la pretensió i entossudiment del Govern' per produir l'energia 'lluny dels grans centres de consum'.

Així, els ecologistes han denunciat que el Govern 'deixa de banda' la 'generació distribuïda d'energies renovables' i, a tall d'exemple, han recordat que no es produeix energia a prop de l'àrea metropolitana, dels nous grans polígons industrials o d'infraestructures com el TGV, que consumeixen molta energia.Segons el GEPEC, 'Berta' formarà part d'una xarxa de més de 250 quilòmetres de línies d'alta i mitja tensió, que s'instal·laran 'si s'acaba de dur a terme la construcció de tots els parcs eòlics del sud de Catalunya'. Així, el grup ecologista ha denunciat que la línia travessarà zones 'de gran valor ecològic i paisatgístic' com la Terra Alta, que 'han quedat intencionadament excloses' del Pla d'Espais Naturals de Catalunya i de la Xarxa Natura 2000, per 'poder construir els quatre parcs eòlics més problemàtics del territori' (els de la Tossa-Mola Pascual, Tossa del Vent, Coll Ventós i Aligars).El GEPEC ha manifestat que la línia 'Berta' també serà un perill per a les espècies de fauna 'més simbòliques i amenaçades dels paisatges mediterranis', com la llúdriga, el gat salvatge o l'àliga cuabarrada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.