Punt divers

Calders aprova el catàleg de masies i cases rurals

CATALUNYA CENTRAL

L'Ajuntament de Calders ha elaborat i aprovat definitivament el catàleg de masies i cases rurals del seu terme municipal. Les construccions que s'inclouen al recull són les que estan ubicades en sòl no urbanitzable i que són susceptibles de recuperació o preservació. L'alcalde de Calders, Jaume Perarnau, explica que el catàleg s'ha fet fer arran de la nova Llei d'Urbanisme que obliga fer un recull de les construccions rurals per tal que la Comissió d'Urbanisme pugui aprovar el Pla Especial Urbanístic. El pla i el catàleg, que inclou més d'una cinquantena d'edificacions, ja va passar el tràmit d'exposició pública.

Les masies o cases que no surten al catàleg és perquè no s'ha pogut definir la volumetria o bé perquè no s'han pogut notificar amb documents històrics. A més, hi ha cases i petites edificacions que han desaparegut i que, per tant, no han estat recollides.

L'alcalde de Calders destaca que és molt important disposar d'aquest document a l'hora de poder atorgar llicències per a la reconstrucció o rehabilitació de masies i cases rurals. El batlle ha remarcat que el catàleg de masies permet definir una conservació i una millora d'aquestes edificacions. A més, el document possibilita que es puguin donar nous usos a cada masia, ja sigui habitatges rurals, cases de colònies o cases de turisme rural, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.