Punt divers

El comitè d'Iberpotash a Sallent i la direcció arriben a un preacord per evitar l'acomiadament de 67 treballadors

CATALUNYA CENTRAL

El comitè d'empresa d'Iberpotash de Sallent (Bages) ha arribat a un preacord amb la direcció per tal d'evitar l'acomiadament d'un total de 67 treballadors. A principis d'aquest mes l'empresa va comunicar als representants dels treballadors de les mines del Bages la seva intenció de fer una reestructuració dels torns de treball, motiu pel qual l'empresa tindria un 'excedent' d'uns 169 treballadors. Per la seva banda, el comitè d'empresa d'Iberpotash de Súria debat, en una reunió que es preveu que s'allargui fins a la mitjanit, amb la direcció amb la voluntat d'arribar també a un preacord que eviti un total de 102 acomiadaments, segons han explicat fonts de l'empresa.

Fonts de l'empresa han explicat que, a partir del dia 1 de maig i fins al 31 de desembre, es posarà en marxa a la mina de Vilafruns la reestructuració dels torns de treball que comportarà passar dels sis torns que hi ha ara a tres. A més, també es preveu una reducció dels dies de treball a la mina, ja que actualment es treballa de dilluns a diumenge i amb el nou sistema es treballarà de dilluns a divendres. El preacord estableix que les seccions de manteniment i de la brigada puguin allargar la seva jornada fins dissabte al matí.Les mateixes fonts han explicat que l'activitat que, fins al moment, duien a terme empreses subcontractades passaran a fer-les treballadors de la mateixa plantilla. A més, fonts de l'empresa, han dit que es facilitarà la jubilació a aquells treballadors que estan en edat d'acollir-s'hi. El president del comitè d'empresa de la mina de Sallent, Luis Lupión, ha destacat que, des del primer moment, l'objectiu dels sindicats ha estat 'salvar el màxim de llocs de treball possibles'. Lupión ha dit que la situació ha de ser 'temporal' i que 's'ha d'aguantar l'any com es pugui' fins que es pugui tornar a la normalitat. Lupión ha remarcat que es tracta d'una situació 'conjuntural' derivada de la crisi mundial. Fonts de l'empresa han destacat el fet que s'ha evitat presentar un expedient de regulació d'ocupació. En aquests moments, en una reunió que es preveu que s'allargui fins a la mitjanit, el comitè d'Iberpotash a Súria també està reunit per tal de poder arribar a un preacord.  L'acord definitiu està previst que es pugui signar cap al 23 d'abril.  L'empresa va explicar, a principis d'abril, que la reestructuració dels torns de treball venia motivada per la reducció de les vendes de potassa, que es fa servir per la fabricació de fertilitzants, la qual cosa ha provocat que als magatzems de Súria i de Sallent hi hagi una acumulació de més de 300.000 tones de potassa. Fins i tot, en algun cas, ja s'està emmagatzemant a l'exterior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.