Punt divers

Col·laboracció entre la UdL i el Pirineu per potenciar els productes locals i millorar els hàbits alimentaris

L'Institut per al desenvolupament i promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i la Universitat de Lleida (UdL) han endegat un programa de col·laboració per millorar els hàbits alimentaris dels habitants d'aquestes comarques i dels turistes que les visiten. Un nutricionista de la UdL es desplaçarà, a partir del curs vinent, a aquesta zona per assessorar i modificar conductes tant dels escolars com de la gent gran. També col·laborarà amb els restaurants per ajudar-los a confeccionar plats amb un alt valor nutritiu i que a la vegada posin en valor els productes autòctons. Paral·lelament també es treballarà en recerca per detectar els aspectes beneficiosos dels productes naturals pel que fa a la salut.

Joan Ribera, degà de la Facultat de Medicina, ha explicat que aquesta col·laboració té dos aspectes fonamentals, el de l'assessorament i el de la recerca. Pel que fa a l'assessorament a la població començarà el curs vinent. Ribera ha dit que un nutricionista ajudarà  a la gent d'aquestes comarques a realitzar els menús escolars amb un alt valor nutritiu incorporant productes de la zona. Pel que fa als restaurants i allotjaments rurals del Pirineu també se'ls aconsellarà en aquest sentit.El segon aspecte en què es treballarà serà en la recerca. Ribera ha explicat que es vol detectar quins aspectes tenen els productes locals bons per la salut per incorporar-los als menús. L'objectiu final del programa és potenciar els productes agroalimentaris que aquestes comarques generen i millorar els hàbits alimentaris tant dels seus habitants com dels turistes.   Victorià Peralta, gerent de l'àrea de salut de l'Alt Pirineu i Aran, ha explicat que l'objectiu bàsic és millorar els hàbits alimentaris de la població del Pirineu introduint els productes locals com són la carn, la llet, el formatge o els embotits que s'elaboren en aquesta zona. Peralta ha afegit que el primer que es farà serà contractar un nutricionista, donar consell als col·legis i ajudar a fer menús amb valor nutricional i amb interès pel producte local.  Arcadi Castilló, director de l'IDAPA, ha explicat que una part d'aquest projecte és preveu finançar amb el patrocini d'empreses agroalimentàries de les comarques del Pirineu i que es buscarà la implicació de la majoria de teixits socials per tirar-lo endavant.  La primera jornada de treball per endegar les actuacions de col·laboració entre la Facultat de Medicina de la UdL i l'Alt Pirineu i Aran s'ha fet aquest dijous al Centre del Romànic a Erill-la-Vall (Alta Ribagorça).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.