Punt divers

La pedregada del dimarts a la Vall Fosca ha danyat 130 habitatges, 15 granges i 4 esglésies

La pedregada que el passat dimarts va caure a la Vall Fosca, al Pallars Jussà, ha danyat 130 habitatges de vuit pobles i en la majoria dels casos han quedat malmeses també les eres. Igualment, 15 granges van dar molt malmeses. La forta tempesta d'aigua, pedra i vent va afectar als pobles d'Obeix, Astell, Aguiró, Castell, Mont-ros, Pobellà, Paüls i Espui. La tempesta també va fer malbé espais públics com les antigues escoles, carreteres i clavegueram i teulats d'algunes esglésies. La majoria de les faroles van trencar-se pels impactes de la pedra. Els tècnics encara estan avaluant sobre el terreny els danys per tenir la valoració econòmica definitiva.

Pel que fa a les antigues escoles que s'utilitzen com a equipaments municipals les més malmeses són de l'Aguiró, Obeix i Mont-ros. D'esglésies les més afectades són de d'Aguiró, Pobellà, Obeix i Mont-ros.El regidor d'Obres de l'Ajuntament de la Torre de Capdella, Lluís Peroy, ha explicat que s'estan acabant les valoracions dels danys per poder acollir-se el més aviat possible en algunes de les línies d'ajuts existents i tramitar els desperfectes a diferents departaments de la Generalitat per poder demanar ajuts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.