Punt divers

Els treballadors de les mines del Bages votaran aquest dimarts el preacord sobre l'ERO temporal

Els treballadors de les mines de Súria i de Sallent (Bages) votaran aquest dimarts el preacord sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal amb el qual han arribat amb la direcció d'Iberpotash. Els presidents dels comitès de les mines consideren que el preacord s'acceptarà. El preacord estableix les condicions de l'expedient de manera que l'empresa preveu complementar la prestació d'atur als treballadors afectats fins al 75 % del salari amb un màxim de 2.400 euros i el 75% de pagues extraordinàries. A més a més inclou que es mantinguin els 120 dies de suspensió de contractes fins al 31 de juliol però amb la possibilitat de prorrogar-los fins a un màxim de 180 dies en funció de l'estoc.

El president del comitè d'empresa d'Iberpotash a Sallent, Luís Lupión, ha explicat que la plantilla ha 'deixat ben clar' que volia treballar. A més, ha dit que el preacord, que es votarà en referèndum aquest dimarts, és 'respectable, assumible i beneficiós per als treballadors després de tot el procés'.L'aprovació de l'expedient que inicialment havia fet Inspecció de Treball reduïa l'aplicació de l'ERO de 160 a 120 dies i no preveia cap complement per prestació de l'atur. L'ERO temporal afectarà gairebé la totalitat de la plantilla dels centres de Sallent i de Súria, un total de 790 treballadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.