Punt divers

L'Ajuntament de Santa Bàrbara demana a la UPC que analitzi els fums de la fàbrica assecadora de residus de l'oliva

L'Ajuntament de Santa Bàrbara (Montsià) ha encarregat un estudi al Laboratori del Centre de Medi Ambient (LCMA) de la Universitat Politècnica de Catalunya UPC) sobre els fums i les males olors que afecten la població des de fa uns anys, procedents de l'empresa Secaderos Ecológicos. Tot i que l'empresa, dedicada a l'assecament de la pinyolada de l'oliva, està ubicada al terme veí de la Galera (Montsià), també és molt propera al nucli urbà de Santa Bàrbara i els veïns pateixen molèsties pel fum i les olors. L'estudi permetrà analitzar amb detall la qualitat ambiental del municipi i vol recollir informació científica perquè el consistori pugui demostrar les afectacions d'aquesta empresa a la població.

L'activitat del LCMA se centra en el control de la qualitat de l'aire en àrees urbanes, mitjançant el disseny de sistemes de captació per identificar i quantificar contaminants atmosfèrics com els compostos orgànics volàtils o els hidrocarburs aromàtics policíclics. El Laboratori podrà, doncs, identificar l'origen i els elements del fum i les males olors. Per a l'estudi de qualitat ambiental i control d'olors, el LCMA utilitza la integració de diferents tècniques, com l'anàlisi meteorològic de la zona, l'inventari de les activitats productores, el control social i químic, i la simulació numèrica, per a la determinació de l'origen de l'olor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.