Punt divers

Tres joves cambrers d'un restaurant de calçotades hi munten un local d'estiu per guanyar-se un sobresou davant la crisi

Tres joves cambrers que treballen durant l'hivern en un restaurant de l'Alt Camp han decidit muntar el seu propi negoci -un local alternatiu per a l'estiu-, i guanyar-se així un sobresou davant la crisi. Són dos nois i una noia que no en tenen prou amb els sis mesos de treball al restaurant Cal Ganxo de Masmolets, pedania de Valls, que només obre durant la temporada de calçotades. Fruit d'un acord amb els amos, aprofiten l'exterior del restaurant, una antiga casa pairal, per habilitar-hi un espai d'oci amb dues zones diferenciades: una amb sofàs i l'altra amb taules per a sopar. L'ús de material reciclat i l'ajut desinteressat d'amics han fet possible, amb la mínima inversió, aquest peculiar espai.

Palets de fusta donats per una empresa, convertits en funcionals sofàs. Amb molt d'enginy i poc pressupost, Alexandra Plana, Jordi Queralt i Roger Moncunill ja tenen a punt l'espai, batejat com 'Ganxo d'estiu', que s'inaugura aquest dijous.S'obrirà de dimarts a diumenge, a partir de les set, oferint begudes i tapes a la zona de sofàs, i a les nou es començaran a servir sopars a la part de restaurant. Els ambients s'han creat aprofitant els dos nivells del pati amb porxos del Ganxo.La idea dels joves ha estat crear un nou concepte de restaurant, totalment desvinculat del Ganxo, però aprofitant l'entorn de la casa pairal. Es concep com un espai d'estiu al camp i a la fresca on prendre alguna cosa, sopar i fer-hi la primera copa.Un petit restaurant sota els porxos els servirà per muntar-hi exposicions, i també per reservar-lo per a grups privats o per als dies de pluja. Pel que fa a la carta, es caracteritzarà per la cerca de nous sabors i alhora el retorn als gustos de sempre.Se serviran productes del territori i de temporada, carns a la brasa cuita a la vista dels clients i verdures ecològiques. 'Volem ser una alternativa a la saturació de pizzeries i menjar precuinat i sortir d'allò estandarditzat', afirma Alexandra Plana. És filla del propietari del Ganxo i assegura que els han llogat l'espai sense ànim de treure'n benefici, sinó més aviat 'els portem maldecaps', bromeja Alexandra. De fet, els tres joves són els que s'han volgut buscar un sobresou obrint el negoci.Segons l'Alexandra, amb els quatre mesos d'estiu no n'hi haurà prou per consolidar-lo, tot i que la voluntat dels joves, que han constituït una societat, és mantenir-lo. Situat a tres quilòmetres de Valls, el Ganxo torna a cobrar vida per l'estiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.