Punt divers

El cos de la nena de 6 anys desapareguda al Cap de Creus es trobava arran de mar en una zona de difícil accés

El cos de la nena alemana de 6 anys que va desaparèixer aquest dimecres al Cap de Creus es trobava arran de mar, en una zona de difícil accés. La zona, coneguda com a punta Xoriguer, es troba envoltada de penya-segats, i està en sentit oposat a l'ermita de Sant Baldiri. Els equips de rescat han hagut de fer servir un helicòpter per rescatar el cadàver, que s'ha traslladat a Figueres. Més de cent efectius, entre Bombers, Mossos d'Esquadra, membres d'Associacions de Defensa Forestal (ADF), Guàrdia Civil i voluntaris han participat a la recerca de la petita, que es deia Noema.

Durant tot el matí, els efectius mobilitzats en aquesta zona del Cap de Creus han anat pentinant una vegada i una altra tot el terreny, tant els camins propers a l'ermita de Sant Baldiri com els més allunyats. Des de primera hora del matí, més d'un centenar d'agents dels diferents cossos, voluntaris i unitats canines han tornat a mobilitzar-se per mirar d'intentar trobar la petita.Pels volts de la una del migdia, l'helicòpter que participava a les tasques de rescat ha descobert un cos en un penya-segat. El cos es trobava a la zona del puig Xoriguer, situada a l'entorn del Puig Gros, i que es troba allunyada uns 3 quilòmetres i mig de l'ermita de Sant Baldiri. Es desconeix com la nena va anar a parar allà, però es creu que es va desorientar quan baixava de l'ermita.El delegat de la Generalitat, Jordi Martinoy, ha declarat que s'ignora 'l'itinerari que va fer; és una nena petita i ha pogut passar per molts de llocs'. Martinoy ha indicat que serà l'autòpsia que es practicarà el que haurà de determinar tant l'hora com la manera com va morir la petita, que es deia Noema.El cadàver de la nena ha quedat encaixonat en unes roques en forma de V. Ha estat necessari que efectius dels Bombers i dels cossos de rescat especialitzats es traslladessin en helicòpter fins a la zona, ja que és de difícil accés. Els efectius de rescat han carregat el cadàver de la menor en una camilla i han esperat l'arribada de l'helicòpter des d'una roca grossa i planera arran de mar.Forta tramuntanadaCom que a la zona bufava una forta tramuntanada, per rescatar el cos s'ha optat per acostar l'helicòpter al màxim a les roques, i des d'allà carregar-hi la camilla. El cadàver de la nena alemana s'ha traslladat a Figueres, on se li farà l'autòpsia. 'Allà també es farà la part legal de l'aixecament de cadàver davant la comitiva judicial', ha precisat Martinoy.Tant bon punt s'ha localitzat el cos, també s'ha alertat la família de la menor. La família, que és d'una localitat propera a Stutgart (Alemanya) havia arribat divendres per passar dues setmanes de vacances a la zona. Ahir a la tarda, van aparcar el cotxe al Port de la Selva i van anar a peu fins a Sant Baldiri.Allà, dues de les filles van decidir tornar i els pares es van quedar a dalt. La petita, que inicialment havia decidit quedar-se, va voler tornar i va marxar a buscar les germanes. Aquesta va ser la darrera vegada que se la va veure. A dos quarts de sis, els pares van donar l'alerta i va començar la recerca, que avui s'ha acabat amb un final tràgic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.