Punt divers

El Tribunal Suprem rebaixa en dos anys i mig la condemna per l'homicidi d'un guàrdia civil a Salou

El Tribunal Suprem (TS) ha estimat parcialment el recurs de cassació interposat per la defensa de Santos Silverio García, condemnat a 33 anys i mig de presó per l'homicidi d'un guàrdia civil a Salou (Tarragonès) el 2007 i altres delictes. En aquesta segona sentència, el TS rebaixa en dos anys i mig la pena imposada a García pel delicte d'homicidi consumat -de 14 a 11 anys i mig de presó-. Així, la pena total es redueix de 33 anys i mig a 31 anys de presó. García va ser condemnat l'abril del 2009 pels delictes d'homicidi consumat, dos homicidis en temptativa, atemptat amb instrument perillós, robatoris amb violència i intimidació, detenció il·legal, tinença il·lícita d'armes i dues faltes de lesions.

El guàrdia civil Juan Manuel Muñoz va perdre la vida la nit del 2 de març del 2007 a Salou, quan ell i dos companys van intervenir per evitar el segrest d'un matrimoni propietari d'una joieria, planejat per García i els altres dos acusats, Jean Carlos Uribe i Carolina Tejada. Segons els fets provats, Tejada va avisar García i Uribe de la sortida dels joiers de l'establiment i els acusats van intentar robar-los, tot i que, en veure que no duien diners, els van voler segrestar.El propietari de la joieria va aconseguir fugir i va demanar ajuda, mentre els dos condemnats es van amagar a l'àtic d'un edifici. Segons conclou la sentència, poc després van arribar tres agents de la Guàrdia Civil per detenir-los, es va produir un forcejament, García va agafar l'arma d'un dels efectius i va disparar mortalment contra l'agent Muñoz. Després, García va resultar ferit de bala.En la seva sentència, el TS manifesta que la suma de les penes pel delicte d'homicidi consumat i pels dos homicidis en temptativa superen els 15 anys de presó, el màxim de condemna per un homicidi. Amb això, el tribunal considera que la pena adequada per a l'homicidi consumat és d'11 anys i mig de presó. A banda, la Sala explica que 'la planificació curosa dels fets es refereix al robatori violent als joiers', de manera que per al condemnat 'no era previsible la intervenció policial'.En canvi, el TS ha desestimat totalment els recursos de cassació dels altres dos condemnats, Uribe i Tejada, sobre els quals va recaure una pena de cinc anys i mig de presó i dos anys i nou mesos respectivament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.