Punt divers

L'Ajuntament de Santa Bàrbara llença un ultimàtum a Medi Ambient perquè solucioni les males olors d'una empresa veïna

L'Ajuntament de Santa Bàrbara (Montsià) i en nom del seu alcalde, Jordi Boronat, ha fet arribar una carta al conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, perquè es posin solucions immediates als problemes de fums i males olors que pateix el municipi i que estaria provocant l'empresa Secaderos Ecològics de Catalunya, ubicada al terme municipal de la veïna població de la Galera. L'alcalde alerta al conseller en aquesta carta d'una propera mobilització ciutadana en contra de l'empresa per denunciar la contaminació ambiental que estan patint. Boronat assegura que als seus veïns se'ls ha acabat la paciència i demanen que es respecti la qualitat de vida que es gaudeix la seva població.

L'ajuntament de Santa Bàrbara havia enviat anteriorment diferents informes tècnics i havia aprovat una moció conjunta al ple municipal en contra de les emissions de l'empresa Secaderos Ecològics de Catalunya, que té la seva activitat al terme municipal veí de la Galera, i que es converteixen en molestos fums i males olors per als veïns de Santa Bàrbara. També s'han enviat cartes als serveis territorials de Medi Ambient i de Salut a les Terres de l'Ebre, a l'Ajuntament de la Galera, el Consell Comarcal del Montsià i l'Agència Catalana de l'Aigua a les Terres de l'Ebre. Segons es denuncia des del consistori, aquests tràmits però no han servit per millorar la situació i l'alcalde de Santa Bàrbara, Jordi Boronat, ha decidit endurir la denúncia i demanar la intervenció directa del conseller Baltasar. Mentre la població prepara 'mobilitzacions pacífiques' per visualitzar el seu malestar. Boronat assegura en el comunicat emès aquest dijous a la tarda, que 'als planers (denominació dels veïns de Santa Bàrbara) se'ls acaba la paciència', assegura que aquesta és una situació que s'arrossega des de fa anys, i que aquesta 'intoxicació' afecta a la tranquil·litat i la qualitat de vida de que gaudeixen a l'interior de la comarca del Montsià.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.