Punt divers

La pedregada de la Vall Fosca ha causat danys per valor de 3,4 milions d'euros en nou pobles

La pedregada del passat dimarts a la Vall Fosca ha causat danys per valor de 3,4 milions d'euros en un total de 9 pobles, segons dades dels informes de peritatge fets pels tècnics municipals. Més de tres milions fan referència a cases particulars i granges de bestiar. Les cases afectades són 130 i les granges 15. Els danys en equipaments públics pugen a uns 300.000 euros. Ara l'Ajuntament presentarà els informes detallats al Govern de la Generalitat i al Govern de l'Estat per intentar beneficiar-se dels ajuts per afectats en sinistres com inundacions i incendis. Mentrestant, a la Vall Fosca segueixen col·locant tendals a teulats per evitar noves filtracions d'aigua en cas de pluja.

Els nuclis afectats són Astell, Oveix, Castell, Aguiró, Paüls, Mont-rós, Pobellà, Molinos i Espui. I les esglésies afectades són les de Aquiró, Oveix, Mont-ros i Astell. Les pedres que van caure, de mida superior a la d'un ou de gallina, van trencar teulats, vidres de cotxes, van fer malbé clavegueram, enllumenats i trams de carretera. La tempesta va durar una hora i va anar acompanyada de pluja i vent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.